Món obrer Estat espanyol

VAGA METALL

Quart dia de vaga indefinida a Cadis: continuen les protestes i la repressió policial

Els treballadors continuen la vaga després que la patronal continués sense accedir a les seves demandes.

dissabte 20 de novembre| edició del dia

Continua la vaga indefinida del sector del metall a Cadis després d’un nou fracàs en les negociacions entre sindicats i la patronal. Els empresaris es neguen a admetre les demandes dels treballadors, entre elles la pujada de sous acord als canvis en l’IPC, una mesura davant la qual han assajat diferents desviaments. A les dues de la matinada es va donar per trencada la taula de negociació entre sindicats i la Federació d’Empresaris del Metall de Cadis (Femca) després de vuit hores de reunió, en les quals, davant la negativa dels empresaris a cedir, s’ha decidit mantenir la vaga fins a complir les reivindicacions.

El portaveu de la patronal del metall ha tractat de diluir les demandes dels treballadors afirmant que havien d’“adaptar-se” a una recuperació econòmica de les empreses després de la pandèmia, una qüestió que pot posar-se en dubte, per exemple, amb les bones dades que presentava Airbus i que van ser usats pels seus treballadors per a desmuntar els arguments de l’empresa per a tancar la planta de Puerto Real.

La realitat és que els empresaris es neguen tant a augmentar els salaris com a reduir la rampant precarietat que sofreix el sector, en la qual els abusos i el despotisme patronal campen a pler. Aquesta setmana, Antonio Montoro, secretari provincial d’Indústria d’UGT, destacava que el 75% de les ocupacions del sector a la província són de caràcter eventual.

Repressió “progressista”

Els treballadors denuncien que la Policia Nacional continua atacant les manifestacions pacifiques que recorren la ciutat, havent-se produït trets amb pilotes de goma i càrregues policials quan la mobilització recorria el Puente de la Constitución.

Aquest nou incident se suma a d’altres de dies anteriors on les forces repressives del Govern “progressista” s’han mostrat -una vegada més- obertament com el que són: els guardians dels interessos de la patronal. Davant les acusacions de la premsa i de la Junta d’Andalusia sobre el suposat caràcter violent de la vaga, els treballadors assenyalen que la veritable violència és la que exerceixen els empresaris en explotar als treballadors i en condemnar a la precarietat a la província.

Aquest dissabte a les 17 hores s’ha convocat una manifestació de suport als treballadors del metall a Cadis per a mostrar l’ampli suport de la població a la lluita dels obrers del metall.

Des Izquierda Diario animem a acudir a aquesta mobilització com una forma més de suport a la justa lluita dels treballadors gaditans, que està sent un exemple per a la resta de l’Estat.

Et pot interessar: Comença fort la vaga general indefinida del metall a Cadis: piquets, càrregues policials i resistència obrera
temes relacionats

Cadis   /    Vaga del metall a Cadis   /    Lluita de classes   /    Lluita obrera   /    Món obrer Estat espanyol

Comentaris

Comentar