Internacional

IDEAS DE IZQUIERDA

Quan els treballadors no tanquen la boca: polèmica a la TV francesa

dilluns 20 de gener de 2020| edició del dia

Presentem a continuació el vídeo subtitulat d’una polèmica televisiva sobre la vaga succeïda el 29 de desembre passat al canal C News, i que es va fer molt popular a França. La polèmica va enfrontar a Anasse Kazib, ferroviari i militant del Corrent Comunista Revolucionari (CCR), amb la consellera oficialista de la República en Marcha (LREM), Fadila Mehal, i l’editorialista del programa Dominique de Montvallon.

Visiblement incòmodes als planteaments d’Anasse defensant la vaga i contra la reforma previsional de Macron, els demés tertulians van donar curs a la seva hostilitat de classe. Anasse va anar replicant cadascun dels seus arguments, a sobre, tranquil i amb un somriure al rostre. Quan va deixar en evidència que la consellera de LREM no entenia ni la reforma de les jubilacions que estava defensant, ella va acabar acusant-lo de “terrorisme verbal”.

Enfront d’això Anasse es retira del programa assenyalant que no era possible discutir amb semblants arguments que representaven un insult a les víctimes del veritable terrorisme, posant així en evidència el vers del “debat democràtic i republicà” que suposadament deien defensar els demés, però que no s’aplica quan es tracta de les veus del moviment obrer. L’actitud d’Anasse va despertar un ampli suport a les xarxes socials.

Subtítols: Romero Guerra, Mayra Villani, Vanina Micello, Dolores Contreras // Traducción: Pablo Jones, Roberto Bordon, Michi Rosso
Comentaris

Comentar