×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Prou repressió. En defensa dels drets democràtics de Catalunya

Els mitjans i periodistes sotasignats fem una crida a les organitzacions, partits i persones de l’esquerra a posicionar-se contra la repressió de l’Estat i a denunciar les males pràctiques dels mitjans d’informació espanyols.

dilluns 21 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

La qüestió a Catalunya es tracta d’un problema polític irresolt per un Estat espanyol totalment sord a les demandes democràtiques del poble català, expressades durant més de deu anys pacíficament als carrers i les urnes. L’autodeterminació és un dret que ha trobat la seva resolució en altres països com Canadà i el Regne Unit. l’Estat espanyol, però, segueix negant la realitat nacional de Catalunya i situant el debat sobre l’autodeterminació fora de la política.

Cal doncs denunciar des de tots els àmbits la negativa de l’Estat espanyol a reconèixer el dret inalienable del poble català a autodeterminar-se, de la mateixa manera que cal denunciar que fins ara l’única resposta que s’hagi pogut donar hagi sigut la repressió, amb la condemna de més de 100 anys pels líders polítics i socials catalans, coneguda aquesta setmana, i la resposta repressiva desproporcionada amb la qual s’han volgut sufocar les protestes de rebuig a aquesta sentència. El saldo de persones detingudes per participar en les protestes no para d’incrementar-se arribant ja a més de 20 des que dilluns es van iniciar les protestes, sense comptar les 9 persones detingudes fa un mes en el marc d’un operatiu orquestrat per a vincular independentisme amb terrorisme. Moltes de les persones que han participat a les protestes han sigut víctimes d’una forta violència, amb casos que han arribat a la mutilació per l’ús d’armes antiavalots prohibides pel govern autonòmic català.

Volem també denunciar el paper dels mitjans espanyols, compromesos en la difusió del relat oficial de l’Estat i de les forces policials que des de fa dues setmanes es troben en plena ràtzia repressiva. L’estratègia de criminalització del moviment polític per a l’autodeterminació té com una de les seves potes fonamentals la creació d’un relat interessat en oferir una imatge distorsionada de la societat catalana i del massiu moviment polític independentista, al qual es titlla d’identitari i anti-espanyol.

Al llarg d’aquesta setmana s’ha evidenciat la seva connivència en difondre exclusivament les versions dels cossos policials encarregats de reprimir la protesta i en obviar l’actuació de grups violents d’extrema dreta que han deixat diferents ferits. L’objectiu és vendre una imatge per a justificar posteriors actuacions de supressió de l’autonomia i justificar les condemnes per sedició -un dels tipus penals més greus- als líders polítics i socials empresonats des de tardor de 2017. Es busca vincular les organitzacions i partits que es troben organitzant les protestes amb el terrorisme, negant així els drets fonamentals de protesta i expressió.

És una greu falta deontològica la de manipular imatges, declaracions i fets per a trenar un relat fals sobre la situació a Catalunya a la qual hem de respondre de forma contundent. Compartim doncs aquest comunicat per contribuir a una aproximació al conflicte català no esbiaixada i per combatre les versions oficials que els mitjans espanyols estan difonent per intoxicar l’opinió pública a l’Estat espanyol i a nivell internacional.

SIGNEN

Esquerra Diari / Izquierda Diario Tw. @EsDiariCat / @iDiarioES

Catarsi Tw. @catarsimagazin

Es reben adhesions a [email protected] i [email protected]

  •  Sin Permiso
  •  La Haine
  •  Viento Sur
  •  La Trivial
  •  Kaos en la Red
  •  Insurgente
  •  Période
  •  Revolution Permanente (França)
  •  KlasseGegenKlasse (Alemanya)
  •  La Voce delle Lotte (Itàlia)
  •  Left Voice (EE.UU.)
  •  Esquerda Diário (Brasil)
  •  La Izquierda Diario (Argentina)
  •  La Izquierda Diario (Xile)
  •  La Izquierda Diario (Mèxic)
  •  Correo del Alba
  •  Antipersona
  •  Canarias Semanal
  •  Revista Crisis (Ecuador)

  • Facebook Twitter
    El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

    El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

    Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

    Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

    Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

    Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

    El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

    El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

    Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

    Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

    Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

    Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

    Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

    Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

    La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

    La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones