Política Estat espanyol

EXPLOSIÓ TARRAGONA

Protestes convocades després de l’explosió a Tarragona: “La impunitat s’ha acabat”

La Plataforma ciutadana Cel Net de Tarragona ha convocat una concentració per a aquesta tarda. En un comunicat ha denunciat la responsabilitat de l'empresa i la Generalitat de Catalunya enfront de les greus conseqüències de l'explosió.

dimecres 15 de gener de 2020| edició del dia

La mateixa es va convocar enfront de les portes de les oficines de l’Associació Empresarial Química de Tarragona per a des d’aquí continuar amb una manifestació en protesta davant l’explosió que ja ha causat dues persones mortes.

La Plataforma ciutadana Cel Net ha publicat un comunicat en el qual denuncia l’explosió com “l’enèsim accident al Camp de Tarragona provocat per l’activitat de les empreses del complex petroquímic i reivindica la manca de control i regulació per part del govern de la Generalitat de Catalunya”.

Alhora han lamentat les conseqüències de l’explosió “i els seus efectes sobre la població i el territori. Enviem la nostra solidaritat a les víctimes, als seus familiars i entorns pròxims”.

Per a la plataforma, “més enllà d’accidents com aquest, la indústria té un risc i impacte permanent i diari en la salut del territori i la població, provocant morts prematures i malalties de manera continuada. El complex petroquímic de Tarragona és el més gran del sud d’Europa i està nomès a 2.5 km de la població, aquest fet fa que sigui un còctel químic convertit en polvorí que en dies com ahir mostra el seu pitjor cara.

Expliquen també que, encara que avui lamentablement hi ha persones mortes i ferits greus, “són moltes més les morts prematures i malalties produïdes durant anys i anys de convivència”.

També han criticat la desídia en la resposta d’ahir, des del fet que no s’han activat les sirenes, mantenint a la població en situacions de desprotecció i incertesa.

En aquest sentit han denunciat i criticat al Govern català, “Exigim que s’escoltin les demandes del territori, i la falta de compromís i control per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. Des de fa molt temps l’única resposta de la Generalitat són promeses incomplides per a resoldre la problemàtica. Cal que la Generalitat s’impliqui urgentment en la protecció i seguretat de la població per sobre dels interessos econòmics de les grans empreses”.

Enfront d’això, han convocat una manifestació aquest dimecres a les 19h a la plaça de la Font de Tarragona, per a denunciar que les empreses i la Generalitat “tenen la màxima responsabilitat de protegir la població” i que els governs municipals han d’assumir la seva part de responsabilit
temes relacionats

Política Estat espanyol   /    Accidents laborals   /    Accidents

Comentaris

Comentar