×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Primer positiu per coronavirus a un camp de refugiats de Grècia

Grècia va confirmar aquest dimarts el primer cas de coronavirus entre la població refugiada, en el camp de Ritsona, després que una dona de menys de trenta anys fos traslladada a un hospital d'Atenes per a donar a llum i presentés símptomes.

EsquerraDiari.cat

dimecres 1 d’abril de 2020
Facebook Twitter

La dona va ingressar a l’hospital per a donar a llum un nen el dissabte 28. Ahir va presentar alguns símptomes, se li va fer la prova i va donar positiu per coronavirus", segons va explicar un portaveu del ministeri de Migració.

Ara mateix el gran dubte per a les autoritats és si el contagi es va produir en el camp on la dona ha estat acollida, Ritsona, a uns 75 quilòmetres al nord-est de la capital grega, o a l’hospital on va donar a llum.

Tant la seva parella com un amic de la família han estat examinats i han donat negatiu. Per això no se sap si la dona s’ha contagiat en el campament o a l’hospital, va explicar. Al nounat se li ha fet la prova avui però el resultat encara no ha estat difós.

L’Organització Nacional de Salut Pública (EODY) ha enviat un equip al campament per a investigar i intentar trobar a totes les persones amb les quals la dona hagi tingut contacte.

Des que a la fi de febrer es declarés el primer cas de Covid-19 a Grècia, organitzacions humanitàries i de drets humans, així com autoritats europees, han sol·licitat l’evacuació dels superpoblats camps de refugiats que hi ha per tot el país, posant l’accent principalment en els de les illes de l’Egeo

Segons aquest portaveu del ministeri de Migració, en el camp de Ritsona viuen unes 2.200 persones en contenidors organitzats en tres sectors. A més, hi ha unes 140 persones que treballen allí.

Encara que les autoritats han instal·lat zones de reconeixement mèdic i d’aïllament per a possibles casos en alguns camps, les condicions d’amuntegament i insalubritat impedeixen que se segueixin les recomanacions de prevenció i, per tant, un contagi entre refugiats podria generar una crisi sanitària.

"Forçar a persones, algunes de les quals tenen un alt risc de contagiar-se de malalties greus o morir, a viure entre escombraries i en condicions d’amuntegament i insalubritat, és una recepta per a propagar el virus, per no esmentar degradant i inhumà", va afirmar Belkis Wille, investigador sènior sobre Crisi i Conflicte de Human Rights Watch.

"Si el Govern de debò vol prevenir la transmissió de COVID-19 i altres malalties entre els migrants i sol·licitants d’asil, haurà d’ampliar les proves, donar més botigues, banys suficients, aigua i sabó, i altres intervencions preventives", va assegurar Wille en un comunicat.

A Grècia, que des de fa més d’una setmana viu en confinament total quant a moviments no justificats, hi ha de moment 47 morts per coronavirus. Segons les últimes dades oficials, hi ha 1.212 contagiats en tot el país.

Divendres passat el Govern va dictar diverses mesures addicionals per a intentar evitar la propagació de coronavirus en els camps. Entre elles es restringia encara més la llibertat de moviment dels sol·licitants d’asil i es van instal·lar caixers automàtics i botigues amb productes de primera necessitat de proveïdors locals en alguns camps.

Tots els governs de la "Europa fortalesa" haurien d’alliberar els camps de refugiats. Continuar blindant les seves fronteres a base de lleis racistes en la situació actual és encara més criminal.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya