×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Precariousness World Congress de Barcelona

El Mobile World Congress ha cel·lebrat una nova edició a Barcelona durant aquesta setmana. A continuació publiquem algunes de les dades que millor exposen la veritable cara d'aquest esdeveniment mundial com a gran generador de preacrietat i explotació.

Arsen Sabaté

dijous 2 de març
Facebook Twitter

Aquest dijous baixa la persiana el Mobile World Congress 2023 a Barcelona. Haurem d’esperar alguns dies per conèixer dades oficials en quan a beneficis totals d’aquesta nova edició d’un dels esdeveniments capitalistes que més diners mouen, i que s’empara també en l’ncrement any a anys d’una ultra precarietat també puntera.

No obstant, abans ja de començar la fira del mòbil, la primera en condicions normals després de la pandèmia mundial de la Covid19, es preveia un impacte econòmic de 350.000 milions i més de 80.000 visitants, que segurament haurà assolit al tancament d’aquesta edició.

Ara bé, com deiem, darrere d’aquesta cortina d’opulència tecnològica i comercial s’amaga un dels majors "mercats" d’ocupacions precàries. Aquest any, l’alcaldesa de Barcelona sembla haver adoptat un perfil més baix. Tot i així, el compromís de l’"ajuntament del canvi" ha seguit en la mateixa línia de sempre en quan a l’impuls dels beneficis milionaris de les grans empreses privades.

Així, el gruix d’aquesta milionada recau exclusivament en els principals lobbies de la ciutat, com són els empresaris hotelers i les gestores de pisos turístics, a més de les empreses de treball temporal que amb fires com aquestes fan el seu particular “agost”. Tot, a costa de la salut i la precarietat laboral.

Sense anar més lluny, durant les tasques de muntatge del MWC va esdevenir l’accident mortal d’un treballador de 21 anys. Segons comunicava el sindicat CCOO, la mort d’aquest treballadors "és una mostra de la falta de coordinació en matèria de prevenció de riscos laborals" i denunciava també que una de les causes n’és “la cadena de subcontractació lligada a les licitacions”.

En el mateix sentit, el sindicat UGT denuncien alguns dels fraus més importants que es cometen en matèria d’ocupació i contractació com són l’opacitat i la falta d’informació en les ofertes de treball, amb manca de transparència i informació imprescindible sense especificar.

I any rere any es repeteixen també els mateixos requisits discriminatoris d’accés a les ofertes laborals, així com també els sous baixos i les jornades maratonianes, no respectant-se, en molts casos, els descansos entre jornades.

No hi ha dubte llavors, que amb els anys el MWC s’ha convertit en la panacea del capitalisme mundial i un dels principals generadors de precarietat i explotació. Afectant principalment joves, dones i immigrants i en la majoria dels casos amb unes condicions salarials per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona i que en cap cas ni ensumen els beneficis d’un esdeveniment com aquest.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid