Internacional

Pfizer afirma que la seva vacuna contra el coronavirus és eficaç en un 90% de casos

La farmacèutica estatunidenca i la signatura alemanya BioNTeh van reportar que és un 90% efectiva segons la primera anàlisi intermèdia de l'assaig de la fase tres realitzat sobre 43.538 participants.

dilluns 9 de novembre de 2020| edició del dia

Segons afirmen les companyies, aquest nivell d’eficàcia s’ha aconseguit set dies després de la segona dosi, és a dir, 28 dies després de l’inici de la vacunació que té dues dosis. De tota manera adverteixen que l’eficàcia final podria variar a mesura que avanci l’estudi.

A més, afirmen que la fase tres de l’estudi no es van reportar cap problema de seguretat, per la qual cosa l’organisme independent que supervisa els assajos ha recomanat recollir informació addicional, que serà analitzada amb les autoritats reguladores.

Els científics esperaven una taxa d’efectivitat del 75%. L’anàlisi va detectar 94 infeccions de Covid-19 entre els 43.538 participants de l’assaig.

l’Argentina és part dels països en els quals es porten endavant les proves de la vacuna amb uns 4.500 voluntaris que van rebre les dues dosis. Segons les projeccions de les empreses, preveuen subministrar 50 milions de dosis en el món en 2020 i fins a 1.300 milions en 2021.

Et pòt interessar: CALLAR: La mesura estrella per a evitar contagis de la Covid al transport públic

Notícia en desenvolupament.
temes relacionats

Pfizer   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    En Català   /    Internacional

Comentaris

Comentar