Jovent

PREPAREM LA VAGA DEL 18

Per assemblees antirepressives a totes les facultats

En resposta a la sentència del procés, milers de joves hem buidat les aules i pres els carrers. Estem protagonitzant mobilitzacions massives. Estem als talls de les carreteres, les manifestacions i a accions com les de l'aeroport. Com al 2017, la joventut estem en primera fila. Com podem continuar i ampliar el moviment antirepressiu?

Contracorrent

Catalunya

dijous 17 d’octubre de 2019| edició del dia

Aquesta setmana estem realitzant diverses jornades de vaga. El proper divendres dia 18 confluirem amb una vaga general al costat de la classe treballadora i les marxes que arriben aquest dia a Barcelona. Diversos sectors de treballadors han votat anar a la vaga, com els estibadors. Que el 18 d’octubre sigui un gran exemple d’unitat obrer-estudiantil!

Aquests dies poden ser una oportunitat per a desenvolupar el moviment antirrepressiu als nostres instituts i facultats. És el moment d’organitzar assemblees massives. Com preparar-les? Fent passaclases a tots els centres d’estudi i mitjançant totes les formes de difusió que se’ns acudeixin: que no falti ningú que vulgui ser part de la mobilització.

La sentència d’aquest judici polític, crea un precedent repressiu i de criminalització de tots els moviments i ideïs contràries al règim. El moviment feminista, l’estudiantil, el del clima, el de les pensions, les lluites dels treballadors … tots entrem al punt de mira. Les nostres protestes seran jutjades sota la lògica de la sedició.

L’única manera de blindar-nos contra tota la repressió que pugui venir, és creant assemblees antirrepressives a tots el centres d’estudi i que les universitats siguin un focus de lluita contra la repressió.

Què passaria si en uns mesos el moviment estudiantil surt a lluitar per la rebaixa de taxes i l’educació gratuïta? I si tornem a veure massives mobilitzacions estudiantils tallant carreteres i ocupant rectorats? I si ens acusen per això de rebel·lió i ens enxampen desorganitzats?

Més que mai, és urgent posar en peu aquestes assemblees. Que es discuteixi a cada classe, a cada facultat, la vaga, les mobilitzacions, les consignes, les accions, radicalment democràtiques, que sumin a tota la comunitat educativa. Només així, amb assemblees massives i radicalment democràtiques, podem aconseguir que el moviment s’enforteixi amb una joventut organitzada, que prengui consciència del seu rol i de la seva força, la de paralitzar no sols les universitats i instituts sinó tota Catalunya.
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Joventut   /    Jovent   /    Referèndum a Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Independència de Catalunya

Comentaris

Comentar