×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Per assemblees antirepressives a totes les facultats

En resposta a la sentència del procés, milers de joves hem buidat les aules i pres els carrers. Estem protagonitzant mobilitzacions massives. Estem als talls de les carreteres, les manifestacions i a accions com les de l'aeroport. Com al 2017, la joventut estem en primera fila. Com podem continuar i ampliar el moviment antirepressiu?

Contracorrent

dijous 17 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Aquesta setmana estem realitzant diverses jornades de vaga. El proper divendres dia 18 confluirem amb una vaga general al costat de la classe treballadora i les marxes que arriben aquest dia a Barcelona. Diversos sectors de treballadors han votat anar a la vaga, com els estibadors. Que el 18 d’octubre sigui un gran exemple d’unitat obrer-estudiantil!

Aquests dies poden ser una oportunitat per a desenvolupar el moviment antirrepressiu als nostres instituts i facultats. És el moment d’organitzar assemblees massives. Com preparar-les? Fent passaclases a tots els centres d’estudi i mitjançant totes les formes de difusió que se’ns acudeixin: que no falti ningú que vulgui ser part de la mobilització.

La sentència d’aquest judici polític, crea un precedent repressiu i de criminalització de tots els moviments i ideïs contràries al règim. El moviment feminista, l’estudiantil, el del clima, el de les pensions, les lluites dels treballadors … tots entrem al punt de mira. Les nostres protestes seran jutjades sota la lògica de la sedició.

L’única manera de blindar-nos contra tota la repressió que pugui venir, és creant assemblees antirrepressives a tots el centres d’estudi i que les universitats siguin un focus de lluita contra la repressió.

Què passaria si en uns mesos el moviment estudiantil surt a lluitar per la rebaixa de taxes i l’educació gratuïta? I si tornem a veure massives mobilitzacions estudiantils tallant carreteres i ocupant rectorats? I si ens acusen per això de rebel·lió i ens enxampen desorganitzats?

Més que mai, és urgent posar en peu aquestes assemblees. Que es discuteixi a cada classe, a cada facultat, la vaga, les mobilitzacions, les consignes, les accions, radicalment democràtiques, que sumin a tota la comunitat educativa. Només així, amb assemblees massives i radicalment democràtiques, podem aconseguir que el moviment s’enforteixi amb una joventut organitzada, que prengui consciència del seu rol i de la seva força, la de paralitzar no sols les universitats i instituts sinó tota Catalunya.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?