×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Per assemblees antirepressives a totes les facultats

En resposta a la sentència del procés, milers de joves hem buidat les aules i pres els carrers. Estem protagonitzant mobilitzacions massives. Estem als talls de les carreteres, les manifestacions i a accions com les de l'aeroport. Com al 2017, la joventut estem en primera fila. Com podem continuar i ampliar el moviment antirepressiu?

Contracorrent

dijous 17 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Aquesta setmana estem realitzant diverses jornades de vaga. El proper divendres dia 18 confluirem amb una vaga general al costat de la classe treballadora i les marxes que arriben aquest dia a Barcelona. Diversos sectors de treballadors han votat anar a la vaga, com els estibadors. Que el 18 d’octubre sigui un gran exemple d’unitat obrer-estudiantil!

Aquests dies poden ser una oportunitat per a desenvolupar el moviment antirrepressiu als nostres instituts i facultats. És el moment d’organitzar assemblees massives. Com preparar-les? Fent passaclases a tots els centres d’estudi i mitjançant totes les formes de difusió que se’ns acudeixin: que no falti ningú que vulgui ser part de la mobilització.

La sentència d’aquest judici polític, crea un precedent repressiu i de criminalització de tots els moviments i ideïs contràries al règim. El moviment feminista, l’estudiantil, el del clima, el de les pensions, les lluites dels treballadors … tots entrem al punt de mira. Les nostres protestes seran jutjades sota la lògica de la sedició.

L’única manera de blindar-nos contra tota la repressió que pugui venir, és creant assemblees antirrepressives a tots el centres d’estudi i que les universitats siguin un focus de lluita contra la repressió.

Què passaria si en uns mesos el moviment estudiantil surt a lluitar per la rebaixa de taxes i l’educació gratuïta? I si tornem a veure massives mobilitzacions estudiantils tallant carreteres i ocupant rectorats? I si ens acusen per això de rebel·lió i ens enxampen desorganitzats?

Més que mai, és urgent posar en peu aquestes assemblees. Que es discuteixi a cada classe, a cada facultat, la vaga, les mobilitzacions, les consignes, les accions, radicalment democràtiques, que sumin a tota la comunitat educativa. Només així, amb assemblees massives i radicalment democràtiques, podem aconseguir que el moviment s’enforteixi amb una joventut organitzada, que prengui consciència del seu rol i de la seva força, la de paralitzar no sols les universitats i instituts sinó tota Catalunya.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat