Política Estat espanyol

MONARQUIA I CORRUPCIÓ

Per al PSOE "el cap de l’Estat no està en qüestió en aquest país"

Amb aquestes paraules ha respost el Govern, en la veu de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, per a negar el suport a un referèndum sobre la monarquia i la prefectura de l'Estat.

dijous 23 de juliol de 2020| edició del dia

El diputat de Bildu Jon Iñárritu, ha assenyalat enfront de les promeses de Sánchez d’iniciar una reforma de la Constitució "per a acabar amb la inviolabilitat del cap de l’Estat" que "seria de sentit comú demandar a la ciutadania si vol o no tenir un rei o si prefereix triar democràticament al seu cap de l’Estat". "Què més ha d’ocórrer perquè donin suport a un referèndum sobre la monarquia?".

Et pot interessar: La Monarquia corrupta ha de caure! Cal lluitar per imposar un Referèndum i l’obertura d’assemblees constituents per decidir-lo tot

Enfront d’aquesta pregunta, la resposta ha estat categòrica. "No està previst cap referèndum que ens faci desembocar en una reforma de la Constitució d’aquesta envergadura" ha respost Calvo, qui es va escudar en què els partits polítics no el porten en els seus programes.

Al seu torn, en la mateixa línia de defensa de la institució monàrquica, que ve protagonitzant una infinitat de casos de corrupció, Cayetana Álvarez de Toledo, portaveu del PP, s’ha pronunciat contra un referèndum d’aquest tipus. En el seu cas, ha deixat clar que el PP "mai" donarà suport a una reforma constitucional perquè Espanya es converteixi en una República.

"Estalviïn-se la campanya antimonàrquica" subratllo al portaveu recordant que "per a afrontar un referèndum sobre la república cal derogar la Constitució i la Constitució no pot derogar-se sense el suport del PP" fent referència a la majoria de dos terços de cada cambra que s’exigeix per a això.

Ja Vox, PP i PSOE havien impedit una comissió de recerca sobre les activitats delictives del Rei emèrit i les seves finances. Erigint-se així, com els defensors d’un dels pilars d’aquest règim hereu del Franquisme i al servei de l’IBEX 35.

Et por interessar: Per què el Govern “més progressista de la història” no retira la condició d’emèrit a Joan Carles I?

Felip VI, diu que renúncia a l’herència del seu pare, alguna cosa que en realitat no pot fer, mentre no renuncia a l’única cosa que pot mentre el seu pare, Juan Carlos estigui viu, a la corona.

Un Referèndum sobre la monarquia no vindrà de la mà dels partits que la defensen, només es pot imposen mitjançant la lluita de la classe treballadora i els sectors populars. Així com la baralla per l’obertura d’assemblees constituents que per a decidir-ho tot.
Comentaris

Comentar