×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

París: estudiants secundaris bloquegen i paralitzen instituts

Des d'aquest matí, desenes d'escoles han estat bloquejades per estudiants de secundària a l'Ile de France i a Lille. Gran participació estudiantil en la vaga general.

EsquerraDiari.cat

dimarts 10 de desembre de 2019
Facebook Twitter

Els estudiants s’estan mobilitzant per a protestar contra la reforma de les pensions i la precarietat estudiantil. Bloquejos en l’entrada dels instituts. A Liceu Hélène Boucher es veu un cartell que diu "La jubilació ens matarà per punts", en al·lusió als anuncis del govern de Macron per a implementar un nou sistema on les aportacions a les pensions es calcularan sobre la base d’un sistema de punts relatius a la història laboral de cada treballador.

Diverses escoles secundàries d’Ile de France estan bloquejades. Entre ells, Hélène Boucher, Voltaire, Colbert, Diderot, Turgot, Arago, Sophie Germain, Fenelon, Lavoisier - Pablo Picasso (94) - Apollinaire (94) - Louise Michel (94).

També a Lille, els estudiants de secundària es mobilitzen en el Lycée Pasteur.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”