Jovent

UNITAT OBRER-ESTUDIANTIL

París: estudiants secundaris bloquegen i paralitzen instituts

Des d'aquest matí, desenes d'escoles han estat bloquejades per estudiants de secundària a l'Ile de France i a Lille. Gran participació estudiantil en la vaga general.

dimarts 10 de desembre de 2019| edició del dia

Els estudiants s’estan mobilitzant per a protestar contra la reforma de les pensions i la precarietat estudiantil. Bloquejos en l’entrada dels instituts. A Liceu Hélène Boucher es veu un cartell que diu "La jubilació ens matarà per punts", en al·lusió als anuncis del govern de Macron per a implementar un nou sistema on les aportacions a les pensions es calcularan sobre la base d’un sistema de punts relatius a la història laboral de cada treballador.

Diverses escoles secundàries d’Ile de France estan bloquejades. Entre ells, Hélène Boucher, Voltaire, Colbert, Diderot, Turgot, Arago, Sophie Germain, Fenelon, Lavoisier - Pablo Picasso (94) - Apollinaire (94) - Louise Michel (94).

També a Lille, els estudiants de secundària es mobilitzen en el Lycée Pasteur.
temes relacionats

Vaga General   /    #VagaGeneral   /    França   /    Vaga estudiantil   /    Jovent   /    Vaga de treballadors   /    Emmanuel Macron   /    Internacional

Comentaris

Comentar