Gènere i sexualitats

8M MADRID

Pan y Rosas i Contracorriente criden a participar en la manifestació del 8M convocada pel Sindicat d’Estudiants

La manifestació tindrà lloc a les 12 del matí a la Puerta del Sol. Malgrat la prohibició de la Delegació de Govern de Madrid es manté la convocatòria.

divendres 5 de març de 2021| edició del dia

Davant la prohibició de la Delegació del Govern "progressista" de les manifestacions del 8M Pan y Rosas i Contracorriente han publicat un comunicat en el qual criden a "desobeir la prohibició. Enfront de l’intent del Govern d’emmordassar i desviar el moviment de dones de l’espai públic urgeix més que mai prendre els carrers".

El Sindicat d’Estudiants ha fet pública la seva decisió de mantenir la convocatòria de manifestació a les 12 a Sol. Pan y Rosas, al costat de l’agrupació juvenil Contracorriente, anuncien que se sumen "a la convocatòria i criden a participar amb més motius que mai en la manifestació del 8M del matí, així com al fet que es mantinguin les manifestacions de la tarda".

Al mateix temps emplacen al conjunt del moviment de dones a desobeir les prohibicions: "No podem acceptar que ens prohibeixin les manifestacions, és una vulneració brutal contra la llibertat de manifestació. Ens sobren els motius per a manifestar-nos, al cap d’un any de pandèmia que ha afectat especialment les dones treballadores, a les joves, les migrants i les precàries. Hi ha més motius que mai perquè aquest 8M estiguem també en primera línia de la lluita. Sortim als carrers i que ens detinguin a totes si s’atreveixen!".

Totes dues organitzacions consideren que "seria fatal que el moviment feminista acatés aquesta prohibició. El 8M no és un dia que es pugui reduir a gestos simbòlics, sinó una jornada de lluita per conquestes materials de les dones treballadores, les dones migrants, les joves i les dones trans".

Denuncien també que "la prohibició té lloc, a més, en un context de criminalització per part de l’extrema dreta al moviment de dones, criminalització a les joves durant la pandèmia i enmig d’una escalada repressiva per part del Govern "progressista", que ja ha prohibit manifestacions en defensa dels serveis públics, contra la monarquia i reprimit les manifestacions en defensa de la llibertat d’expressió. Tan sols es permet el dret de manifestació a feixistes, antivacunes i negacionistes".

Conclouen el seu comunicat amb un contundent: "No necessitem permisos de ningú, sabem cuidar-nos soles. Ens manifestarem amb totes les mesures de seguretat. Les mateixes que falten en molts centres de treball i estudi o el transport públic. Ens veiem a Sol, al costat de les nostres companyes!".
temes relacionats

Isabel Díaz Ayuso   /    Gènere i sexualitats   /    #8M   /    Madrid

Comentaris

Comentar