Política Estat espanyol

PACTE PSOE/UP

Pablo Iglesias seria vicepresident del govern de coalició amb el PSOE

.Pedro Sánchez i Pablo Iglesias estan reunits i compareixeran davant la premsa aquesta tarda. Segons informen diversos mitjans, el govern de coalició entre tots dos partits podria concretar-se amb Pablo Iglesias com a vicepresident.

dimarts 12 de novembre de 2019| edici� del dia

Segons informació brindada per la premsa espanyola, les negociacions per a un preacord de coalició s’han desbloquejat després de les eleccions, on totes dues formacions van perdre representació parlamentària. Podria així avançar-se en un govern de coalició, amb la integració de representants de Podemos en el gabinet de ministres.

El diari El País informava a les 14.00 hores que Pablo Iglesias podria ser vicepresident de govern.

Aquest canvi en les negociacions, que van estar bloquejades durant mesos, podria explicar-se pel fracàs de l’estratègia del PSOE. Sánchez va optar per anar a noves eleccions, esperant enfortir el seu bloc parlamentari per a governar en solitari o amb el suport de Ciutadans. Però tots els seus càlculs van sortir malament. Va perdre diputats, Podemos es va afeblir, però no tant, i el seu possible aliat en la centredreta, Ciutadans, pràcticament ha desaparegut de l’escena.

Mentrestant, l’opció de demanar l’abstenció del PP s’afebleix, per la pressió de VOX a la dreta del partit de Casado.

De totes maneres, la inestabilitat de la política espanyola no cessa, i un govern de coalició del PSOE i Unides Podemos continuaria necessitant el suport de partits independentistes per a concretar-se. Quelcom que no està assegurat.

De confirmar-se aquesta informació, estem davant el salt definitiu de la integració d’Unides Podem en el règim polític espanyol.

Notícia en procés.
temes relacionats

Unidas Podemos   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Podemos   /    PSOE

Comentaris

Comentar