Política Estado Español

PODEMOS VIST DES D'ITÀLIA

Pablo Iglesias: els independentistes han “contribuït a despertar al fantasma del feixisme”

Vergonyoses declaracions de Pablo Iglesias. El líder de Podemos, amb un passat de militància a Itàlia a l'àrea de la desobediència, ha acusat als independentistes catalans d'haver despertat el fantasma del feixisme a l'Estat espanyol. A més, ha afirmat que els independentistes han fracassat perquè no van tenir un projecte polític real i que han difós mentides entre la població.

Douglas Mortimer

La Voce Delle Lotte, Italia

dimarts 5 de desembre de 2017| edició del dia

Edición castellano

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, durant la presentació del programa electoral de Catalunya En Comú-Podem (CatComú-Podem). EFE

Les declaracions de Pablo Iglesias no sorprenen. Són conegudes, en efecte, les ambigüitats de Podemos enfront de la independència dels catalans amb declaracions del tipus: “no hi ha cap base de dret per a la declaració d’independència.”

Si per principi i en abstracte aquest partit ha declarat el seu suport de paraula a aquesta causa, en la substància ha proposat essencialment una solució concertada amb el govern de Madrid i només legitimada si és aprovada pel Govern central. En la substància Podemos s’ha alineat contra la possible real independència de Catalunya.

A les protestes d’una part de l’organització, la direcció agrupada al voltant d’Iglesias ha amenaçat amb expulsions i allunyaments del partit, convidant als partidaris de la independència a sortir.

El cas de Podemos és rellevant també aquí a Itàlia en relació als processos de reagrupament de l’esquerra que s’estiguin produint. Un advertiment per evitar cometre els mateixos errors de l’esquerra en els últims 20 anys.
temes relacionats

Independència de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Pablo Iglesias   /    Podemos   /    Itàlia   /    Catalunya

Comentaris

Comentar