×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Pablo Castilla, Contracorrent: "Els responsables d’aquesta onada són els governs i la patronal de l’oci, no la joventut"

El jove militant de Contracorrent, entrevistat en el programa "Planta Baixa" de TV3, ha respost a la campanya de criminalització contra el jovent assenyalant com s'han tornat a anteposar els beneficis d'una minoria a la salut pública, i exigint test d'antígens i mesures per a reprendre la necessària socialització de manera segura, i un reforç de la sanitat pública, especialment l'atenció primària.

Jorge Remacha

dijous 8 de juliol de 2021
Facebook Twitter
Pablo Castilla: "Els responsables de l'onada són els governs i la patronal de l’oci, no la joventut" - YouTube

La cinquena onada de la pandèmia té a la joventut com el sector més afectat. La incidència acumulada entre 12 i 29 anys està entre els 652 per als adolescents i 717 per als joves, triplicant els 252 punts de la mitjana estatal. A Catalunya les xifres escalen fins als 1.700 per cada 100 mil habitants. Un de cada 60 joves està en aquests moments contagiats.

Pablo Castilla, de l’agrupació juvenil Contracorrent, ha estat entrevistat en el programa matinal de TV3 "Planta Baixa" sobre aquest nou pic de contagis i la campanya de criminalització contra la joventut, que es está desplegant amb tota la seva força en els grans mitjans televisius i digitals.

Ha denunciat com novament l’accent en la responsabilitat individual s’utilitza per a tapar la responsabilitat de les administracions i la gran patronal -en aquest cas de l’oci nocturn, l’hostaleria i el lobby turístic- que van decidir reactivar l’activitat econòmica lligada a la socialització de la joventut sense cap mesura de seguretat com els test d’antígens, nous sistemes de ventilació i aforaments més reduïts.

Castilla ha assenyalat com s’han tornat a posar per davant els interessos d’una minoria d’empresaris als de la salut pública, en comptes de dissenyar un pla de retorn a la tan necessària socialització perduda per a la joventut - que ha generat un augment dels problemes de salut mental- que imposés a les empreses de l’oci totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat sanitària.

Per la seva part ha recordat que ni el ministeri de Sanitat, ni les respectives conselleries autonòmiques, han presos mesures d’inversió i reforç de la sanitat pública, especialment de l’atenció primària -encarregada del testatge i rastreig de contagis- que ja està en situació de col·lapse en moltes comunitats. Més aviat tot al contrari, aquest estiu s’han tornat produir restriccions de contracte i acomiadaments de treballadores i treballadors sanitaris per a no abonar-los les vacances.

Finalment ha denunciat com, igual que durant tota la pandèmia, els diferents governs, ja sigui en central o el de la Generalitat, segueixen sense exigir esforços a les grans empreses, i els hi tornen a demanar a la joventut, la classe treballadora i els sectors populars, especialment als quals estan en "primera línia".


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"