Mundo Obrero Estado Español

OFENSIVA REPRESSIVA

Ordre de cerca i captura contra el Secretari General de la CGT pel cas “Som 27 i més”

Ordre judicial de cerca i captura contra el Secretari General de la CGT en el marc del procés judicial del cas “27 i més”. La persecució que s'està duent a terme contra el nostre Secretari General és, per a nosaltres, una persecució a la nostra organització i al sindicalisme combatiu.

dimecres 21 de febrer de 2018| edició del dia

Avui hem sabut que, finalment, el jutjat de Cerdanyola que porta el procés de l’anomenat cas “27 i més” ha emès una ordre de cerca i captura contra el nostre company Ermengol Gassiot, professor del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Secretari General de la CGT.

Així, doncs, Ermengol pot ser detingut en qualsevol moment per ser posat a disposició judicial, en haver-se negat a personar-se en el jutjat a recollir cap notificació relacionada amb aquest muntatge polític-judicial. Aquesta decisió sorgeix de la seva voluntat de no col·laborar amb aquest procés, que no és més que un nou i greu capítol de persecució política a aquells i aquelles que s’han significat en la lluita per la defensa dels serveis públics, en aquest cas de la universitat pública, en defensa -per tant- dels drets socials de les classes populars. La situació en la qual es troba ara mateix Ermengol és idèntica a la que han viscut aquests dies enrere algunes altres de les 27 encausades (Carlos, Oriol, Celia), que van ser detingudes en les seves localitats per ser posades a disposició judicial.

Des de la CGT recolzem la decisió de no col·laborar amb la causa que han pres Ermengol i les altres encausades. Manifestem que la persecució que s’està duent a terme contra el nostre Secretari General és, per a nosaltres, una persecució a la nostra organització i al sindicalisme combatiu que representem. Recordem que els fets pels quals estan encausats Ermengol i la resta dels 27 es van donar l’any 2013 en el marc de la lluita estudiantil contra l’augment de les taxes, entre altres reivindicacions que comptaven amb el consens majoritari de la comunitat universitària, en el transcurs de la qual es va realitzar un tancament a l’edifici del rectorat de la UAB, un tipus d’acció habitual i que forma part del repertori del moviment estudiantil a les universitats catalanes des de fa dècades. L’Ermen, com a membre de la nostra Secció Sindical en la UAB, va recolzar públicament aquella lluita, com també van fer altres representants sindicals dels treballadors i les treballadores de la UAB. Arran d’aquells fets, el llavors equip rectoral va iniciar una cacera de bruixes per la via penal, amb l’únic objectiu de perseguir políticament el moviment estudiantil i sindical de la UAB.

Tant el rector de l’època, Ferran Sancho, com la vicerectora, Silvia Carrasco, tenen responsabilitat directa en la invenció d’un conspiranòic “entramat criminal” organitzat per destruir la universitat, i se suposa que Ermengol i la resta dels 27 formaven part. A causa d’això, la Fiscalia, òrgan polític d’Espanya demana per a aquestes persones, segons els casos, penes d’entre 11 i 14 anys de presó. Tot un autèntic despropòsit que constitueix el pitjor cas de repressió política en una universitat al nostre país des de finals del franquisme.

Des de la CGT reiterem la nostra solidaritat amb Ermengol i amb els 27, i la nostra disposició a donar resposta de forma col·lectiva, com a organització, a aquest cop repressiu. Així mateix, fem una crida a tota la nostra militància, i també al conjunt del sindicalisme combatiu i dels moviments populars a estar al costat dels 27, a desmuntar aquest procés polític, i articular entre tots, des del suport mutu, la resposta que aquesta situació es mereix. Volem a les 27 lliures! Si ens toquen a una ens toquen a totes!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    CGT Catalunya   /    En Català   /    Mundo Obrero Estado Español   /    Estudiants Barcelona   /    Barcelona   /    Catalunya

Comentaris

Comentar