Política Estat espanyol

MONARQUIA CORRUPTA

Operació rentat de cara: vindrà Felip VI a Catalunya?

El Rei Felip VI i la seva família no faran la visita a Figueres i Barcelona. Serà per la "presumpta" corrupció del rei emèrit? Serà el "a por ellos"? Serà el "Pegasus"?

dimecres 15 de juliol de 2020| edició del dia

Finalment, no es farà la visita de la família real a Catalunya. L’operació "rentat de cara" potser no tindrà bons efectes passejant pels carrers figuerencs i barcelonins. Aquest viatge que el monarca fa visitant els seus "súbdits" era una mesura per millorar la imatge d’aquesta vetusta institució cada vegada més tacada per investigacions de corrupció i un regnat al servei de les grans empreses de l’Ibex35.

No obstant, Òmnium i altres col·lectius catalans estaven preparant una resposta a la visita. Fonts d’Òmnium aclarien que no volen la presència del Rei no només per tots els casos de corrupció que l’esquitxen, sinó també perquè amb el discurs del 3O va avalar el "a por ellos" del Règim i les forces repressives contra el poble català. Ja es veurà si mantenen aquests actes de repudi.

Fa uns dies es van acomplir mil dies d’empresonament dels jordis i es va fer una concentració davant de la delegació del govern central. I ahir també van fer una presentació de les activitats que es faran per repudiar la visita del Rei al costat de la Sagrada Família.

Les enquestes privades, perquè el CIS ja no en fa cap referents a la monarquia, diuen que la imatge de la monarquia està pel terra. Però a Catalunya es podria dir que la imatge va per sota del metro. El Nacional en una enquesta pròpia va trobar que la nota mitjana del monarca és de 2,7 punts i que el 56,7% dels catalans volen l’abdicació del Rei per corrupció.

El que sí és cert, és que el Rei emèrit Joan Carles va reinstaurar la monarquia amb la gran ajuda del dictador Franco. I des enllà ha fet una de les més grans fortunes reials. En general, va rebre molts diners al mateix temps que treballava per a les grans empreses de l’Ibex 35 com va ser el cas del tren AVE a Aràbia Saudita.

El Rei Felip sí que va acceptar aquesta herència. És a dir, la de ser el cap de l’estat, continuar "ajudant" a les grans empreses de l’Ibex 35, imposar la unitat de l’Estat espanyola a la forçar (discurs del 3O, per exemple) i clar està, tota la fortuna del seu pare, tret d’aquell inoportú compte.

Precisament per això Felip VI s’està pensant si vindrà a Catalunya o no. L’operació "rentat de cara" potser no tindrà els efectes esperats pel rei. Des de 2018 és considerat persona "non grata" a Girona, estaria bé que això es reprodueixi a Barcelona i totes la ciutats catalanes per a iniciar una mobilització continuada al principat i tot l’Estat espanyol.

I no podem deixar d’esmentar que el "rentat de cara" ha estat promogut des del mateix "Govern de progrés" PSOE-UP (potser algú se’n recorda que ells es reivindiquen republicans, però perquè?); des del trifachito (PP-Vox-Cs també van impedir amb el seu vot la investigació parlamentària) i clar està des de la (in)justícia que mai investigarà al Rei actual, a l’emèrit ni a les seves mares.

El pot interessar: Felipe VI torna a Barcelona: com el rebrem aquesta vegada?

Et pot interessar: Més draps bruts del Rei emèrit: 3,5 milions a les Bahamas

Et pot interessar: El govern "progressista" destrona a Juan Carlos per a afermar a Felipe
temes relacionats

Rei emèrit Joan Carles I   /    Corrupció   /    Rei Felip VI   /    Política Estat espanyol   /    Monarquia   /    Corrupció i enriquiment

Comentaris

Comentar