×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Odissea en la Renfe (entrar a Barcelona és impossible a menys que siguis un turista)

Renfe anul·la molts combois perquè hi ha una “incidència” o una "afecció" i amb això ja en tenen prou. Però milions de persones patim l'anada i tornada diària a la feina.

Guillermo Ferrari

dimarts 1 de febrer
Facebook Twitter

Guille envia un tuit amb el hashtag Rodalies queixant-se de l’espera de 25 minuts a la cèntrica estació de Sants. Cap explicació. No se sap si passarà el comboi següent. Impotència pura i ràbia de centenars de persones que esperen a l’andana. Però el vent marí de la Mediterrània sonava més fort que el comboi absent. Això és la problemàtica que milers d’usuaris patim cada dia que hem d’anar a treballar a Barcelona.

Falten maquinistes

Un dels punts febles del servei és la manca de maquinistes arran de la pandèmia. Ja que s’ha frenat la formació i, per tant, els nou maquinistes que han d’omplir les places vacants per les jubilacions trigarà a entrar fins al juny del 2022. Així i tot ja portem prop de dos anys amb la pandèmia i aquestes raons s’assemblen més a excuses de mal pagador... Més quan el dèficit del servei de la Renfe fa anys que pateix la desinversió i maltracta als usuaris.

L’empresa ho justifica dient que no es pot posar més d’una persona en cabina a causa de la Covid-19. Però sí que poden circular trens amb tots els passatgers atonyinats, oi? Més excuses. Poden fer tots els testos d’antígens que siguin necessaris a les persones que han de compartir cabina per fer la formació. No cal ser un geni per pensar això. Però, clar l’empresa s’estalvia així les nòmines i els costos dels testos. I els milions d’usuaris viatgem mal i a mercè de la Covid.

Els combois fantasmes de la Renfe passen més seguits

Moltes vegades, Renfe ens “informa” dient que hi ha hagut una incidència o afectació al servei. Sempre ho fa tard, quan ja som a l’andana. A les pantalles ens informa d’uns horaris que són ficticis, ja que els trens passen més tard o directament no passen. A vegades, sí que informen però com sempre tard i hem de buscar alguna forma alternativa per anar al nostre destí.

Aquestes "incidències" o "afectacions" amb més de 15 o 30 o 45 minuts de demora les patim cada dia. La desinversió que pateix el servei de Rodalies és inversament proporcional a la inversió que "gaudeix" els trens de l’AVE. Podríem dir que l’AVE és una "àliga" i que rodalia és una "gallina".

Mentre hi ha diverses ciutats que no tenen servei de tren, l’AVE va passar de mil quilòmetres a mil cinc-cents. Si ets un turista o pots pagar-te els preus prohibitius de l’AVE viatjaràs una mica millor. L’AVE rep molts més diners d’inversió que la Renfe. El primer transporta 40 milions de passatgers anuals i el segon una mica més de cinc-cents milions.

Viatgem atonyinats però amb certificat AENOR

A la pàgina web de la Renfe podem veure que la companya ferroviària va obtenir el certificat AENOR enfront de la COVID-19. La companya presum de "protocols de neteja i desinfecció diàries". Però, de què serveix tot això, quan la gent ha de viatjar sense distància i durant més d’una hora?

La Renfe, en aquests mesos de pandèmia, ha posat cada vegada menys combois i la freqüència ha empitjorat substancialment. Encara que netegin cada cinc minuts, com el virus circula socialment sense cap obstacle, el transport públic es converteix en un lloc ideal per a la circulació del virus. I clar està, invertir a posar més combois i en contractar més personal, és més car que rentar els vagons.

Els responsables de la Renfe només pensen en les normes AENOR com una forma de poder dir que el virus no circula dins del transport públic. I mentre buiden l’empresa, estalvien en personal i, qui ho sap, potser en privatitzar-la com ja van fer amb altres empreses públiques.

Els responsables de la planificació de transport només pensen en els grans restauradors, famosos cuiners i lobbies turístics. Un Turista triga menys en arribar a la "metròpoli" i viatja molt millor. Als treballadors engrunes, als empresaris tot. Això és el transport públic de la ciutat.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria