Catalunya

BARCELONA

Nova manifestació del jovent per les llibertats i pel seu futur

Aquest dissabte s'han seguit amb les manifestacions de la joventut en ciutat com Barcelona en repulsa a la repressió policial i la criminalització i per la defensa de la llibertat d'expressió i els seus drets.

dissabte 6 de març de 2021| edició del dia

A tocar de finals de la tercera setmana de protestes per la llibertat de Pablo Hasél i per la llibertat d’expressió, la joventut ha tornat a sorir als carrers aquest dissabte sota el lema "Tornem".

Aquesta nova jornada de protestes ha començat a Plaça Tetuan amb la realització d’un micro obert on tots el que volguessin podrien parlar i denunciar la situació actual.

Pablo Castilla, de l’organització juvenil Contracorrent ha expresat que totes les protestes de la joventut van més de l’empressonament de Pablo Hasél i que són "la ràbia de tota una generació contra un règim hereu del franquisme. Una generació que es veu sense futur i que són reprimits pel govern central i el de la Generalitat, els mateixos responsables de les reformes laborals, de les lleis d’estrangeria i la precarietat i la criminalització. És el moment que tota aquesta ràbia es transformi en organització impulsant assemblees a cada institut i cada facultat per acabar amb aquest sitema que ens criminalitza a la joventut i a tota la classe treballadora. Possem dempues un gran moviment per tombar aquest règim".

Et pot interessar: Pablo Castilla: "Els que avui sortim als carrers no entendríem que la CUP pactés amb els responsables de la repressió"

Un altre jove de Contracorrent, el Sergi González, ha volgut destacar que la #CUP està amb negociacions per donar suport a un govern amb els mateixos que criminalitzen a la joventut".

Hi ha hagut moments per al record d’altres joves represaliats, com quan una dona ha pres la paraula per a recordar el recent 47 aniversari de l’execució per la dictadura de Salvador Puig Antic.

També hi ha hagut altres intervencions com la de Verónica Landa de Pan y Rosas en les que enviava tot el suport a les dones que aquest 8M no es podran mobilitzar a Madrid i en molts altres llocs de l’Estat espanyol per les impossicions restrictives de les institucions.

Entre intervenció i intervenció diversos joves rapers han rimat lletres denunciant la repressió, la preaciedad o la falta d’habitatge.

Santiago Lupe, portaveu del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores ha recordat el moviment dels indignats d’ara fa 10 anys i denunciant que Podemos hagi passat de les places a la Moncloa governant amb els que llavors ja no ens representaven i aplicant les mateixes "receptes" que denunciaven, així com a la CUP que està ara negociant el suport a un nou govern d’ERC.

No obstant, poc després de que començés la mobilització a plaça Tetuán el Mossos d’Esquadra han barrat el pas amb un fort cordó policial a la gent que es dirigia al departament d’Interior, impedint en tot moment el dret a la llibertat de manifestació i d’expressió.

Finalment davant la insistència de la manifestació a transcórrer pel recorregut, s’ha aconseguit la seva retirada, i s’ha pogut reprendre la mobilització. La protesta ha seguit amb normalitat al crit de "fora la policia", "llibertat per als presos" i altres càntics contra els desnonaments, la llei d’estrangeria o contra la monarquia.

També pots llegir: La CUP manté les seves negociacions per a la investidura malgrat la campanya de criminalització de la protesta d’ERC i JxCat

De Hasél a la prohibició del 8M: la falsa democràcia plena del Règim del 78
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Llibertat d’expressió   /    Catalunya   /    Repressió policial   /    Llibertats democràtiques   /    Jovent   /    Repressió   /    Pablo Hasél   /    Catalunya

Comentaris

Comentar