×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nova manifestació del jovent per les llibertats i pel seu futur

Aquest dissabte s'han seguit amb les manifestacions de la joventut en ciutat com Barcelona en repulsa a la repressió policial i la criminalització i per la defensa de la llibertat d'expressió i els seus drets.

EsquerraDiari.cat

dissabte 6 de març de 2021
Facebook Twitter

A tocar de finals de la tercera setmana de protestes per la llibertat de Pablo Hasél i per la llibertat d’expressió, la joventut ha tornat a sorir als carrers aquest dissabte sota el lema "Tornem".

Aquesta nova jornada de protestes ha començat a Plaça Tetuan amb la realització d’un micro obert on tots el que volguessin podrien parlar i denunciar la situació actual.

Pablo Castilla, de l’organització juvenil Contracorrent ha expresat que totes les protestes de la joventut van més de l’empressonament de Pablo Hasél i que són "la ràbia de tota una generació contra un règim hereu del franquisme. Una generació que es veu sense futur i que són reprimits pel govern central i el de la Generalitat, els mateixos responsables de les reformes laborals, de les lleis d’estrangeria i la precarietat i la criminalització. És el moment que tota aquesta ràbia es transformi en organització impulsant assemblees a cada institut i cada facultat per acabar amb aquest sitema que ens criminalitza a la joventut i a tota la classe treballadora. Possem dempues un gran moviment per tombar aquest règim".

Et pot interessar: Pablo Castilla: "Els que avui sortim als carrers no entendríem que la CUP pactés amb els responsables de la repressió"

Un altre jove de Contracorrent, el Sergi González, ha volgut destacar que la #CUP està amb negociacions per donar suport a un govern amb els mateixos que criminalitzen a la joventut".

Hi ha hagut moments per al record d’altres joves represaliats, com quan una dona ha pres la paraula per a recordar el recent 47 aniversari de l’execució per la dictadura de Salvador Puig Antic.

També hi ha hagut altres intervencions com la de Verónica Landa de Pan y Rosas en les que enviava tot el suport a les dones que aquest 8M no es podran mobilitzar a Madrid i en molts altres llocs de l’Estat espanyol per les impossicions restrictives de les institucions.

Entre intervenció i intervenció diversos joves rapers han rimat lletres denunciant la repressió, la preaciedad o la falta d’habitatge.

Santiago Lupe, portaveu del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores ha recordat el moviment dels indignats d’ara fa 10 anys i denunciant que Podemos hagi passat de les places a la Moncloa governant amb els que llavors ja no ens representaven i aplicant les mateixes "receptes" que denunciaven, així com a la CUP que està ara negociant el suport a un nou govern d’ERC.

No obstant, poc després de que començés la mobilització a plaça Tetuán el Mossos d’Esquadra han barrat el pas amb un fort cordó policial a la gent que es dirigia al departament d’Interior, impedint en tot moment el dret a la llibertat de manifestació i d’expressió.

Finalment davant la insistència de la manifestació a transcórrer pel recorregut, s’ha aconseguit la seva retirada, i s’ha pogut reprendre la mobilització. La protesta ha seguit amb normalitat al crit de "fora la policia", "llibertat per als presos" i altres càntics contra els desnonaments, la llei d’estrangeria o contra la monarquia.

També pots llegir: La CUP manté les seves negociacions per a la investidura malgrat la campanya de criminalització de la protesta d’ERC i JxCat

De Hasél a la prohibició del 8M: la falsa democràcia plena del Règim del 78


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat