Política Estado Español

CATALUNYA

Nova jornada repressiva a Catalunya amb més d’una desena de detencions

dijous 17 de gener de 2019| edició del dia

A primera hora del matí de dimecres saltava la notícia i s’estenia com la pólvora per les xarxes i els mitjans de comunicació. Catalunya s’aixecava amb una nova jornada repressiva contra el moviment democràtic del poble català, aquesta vegada en el municipi de Girona.

La Policia Nacional ha detingut a més d’una desena de persones, entre ells els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà i membres dels CDR i La forja. La mateixa policia que va reprimir amb duresa el 1-O ha portat als detinguts a comisaria acusats de desordres públics. Concretament la denúncia es refereix als talls de via del TAV (Tren d’alta velocitat) a Girona en el primer aniversari del 1-O.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les detencions no han estat ordenades pel jutjat d’instrucció número 4 de Girona, sinó de la pròpia Policia Nacional en una recerca dels fets succeïts aquella jornada commemorativa.

A partir del migdia alguns dels detinguts han abandonat les comissaries policials. En declaracions als mitjans, Benet Salellas, advocat d’Ignasi Sabater, alcalde de Verges, ha denunciat que agents de la Policia Nacional li han impedit l’accés a comissaria per parlar amb el seu defensat per sol·licitar-ho en català.

L’advocat ha comentat en RAC1 que ‘No m’entén l’expressió: “Sóc advocat, vinc a assistir un detingut”’, de manera que li han impedit el pas fins que sol·licités l’accés en castellà.

Aquestes últimes detencions se sumen a una llarga llista d’accions repressives per part de la Justícia i dels cossos policials contra activistes i polítics independentistes. Una llista que culmina amb els presos polítics que en breu seran traslladats a Madrid per a l’inici d’un judici que podria condemnar-los a més de 30 anys en la presó, on ja han complert pràcticament un any i mig.

Res nou ve de les entranyes del Règim, ni de la Judicatura, ni de les forces policials, ni per descomptat del “progressista” govern de Pedro Sánchez. Un discurs del "a por ellos” i del 155 com una espasa de Dàmocles interminable sobre el poble català que serveix d’adob per al creixement que estem veient de l’extrema dreta.

Aquí no es convenç, es venç, i en aquestes segueix l’Estat espanyol, que lluny de les promeses de diàleg, el que continua posant sobre la taula és repressió, repressió i més repressió.

Mentrestant, una paràlisi que dura des del 3 d’octubre del 2017 es manté en la direcció política del procés. Una vegada desactivat el carrer per part dels Puigdemont, Torra, Torrent i Junqueras, la repressió galopa sense fre.

Per part seva, la CUP i els Comuns han abandonat avui les comissions al Parlament com a protesta per les detencions. Sembla poc per part dels Comuns, que segueixen en la seva política de vassallatge cap al PSOE de Pedro Sánchez, disfressant-lo d’un govern progressista, mentre manté l’ofensiva contra el moviment català o impedeix l’ajuda humanitària en el mediterrani.

Per la seva part la CUP segueix sense una alternativa clara que la desvinculi per complet de la desmobilització i derrota de Puigdemont, Torra, Junqueras, la l’ANC i Omnium. A les crides de concentracions contra les detencions d’avui, se li hauria de sumar un pla de mobilitzacions que permeti fer front a les detencions i als judicis.

Tampoc els sindicats fan un pas al capdavant. Des d’aquella jornada de vaga històrica del 3-O, ningú ha obert boca. Semba que els sindicats alternatius segueixen sense desxifrar que aquest atac a les llibertats democràtiques del poble català és en si mateix un enfortiment de l’aparell repressiu legal, judicial i policial del Règim.

Si algun d’ells creu que la força d’aquest aparell que avui s’va contra el moviment català no caurà amb una força multiplicada per deu contra les lluitadores i els lluitadors en les vagues obreres, està molt equivocat.

Des d’Esquerra Diari ens solidaritzem amb els detinguts d’aquest dimecres i amb tots aquells que estan sent atacats per l’aparell repressiu de l’Estat espanyol per exercir el democràtic dret a decidir.

Encoratgem a participar en les més de 20 convocatòries a mobilitzacions solidàries que es donaran en diferents ciutats de Catalunya contra aquestes detencions i la llarga llista d’atropellaments contra el poble català.
Comentaris

Comentar