×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nova jornada de protestes contra l’augment del preu del transport públic

Aquest dimecres es realitzava a Barcelona una nova protesta en diferents estacions de metro contra la pujada dels preus dels bitllets per part de l'Ajuntament, la ATM i la Generalitat.

Arsen Sabaté

dijous 25 de gener de 2018
Facebook Twitter

Aquest dimecres la plataforma #StopPujades realitzava una nova concentració en repulsa contra l’increment del 2% dels preus del transport públic pactat entre l’Ajuntament de Barcelona en Comú, ATM (Autoritat del Transport Metropolità) i la Generalitat.

Com ja és habitual, els integrants de la plataforma Stop Pujades organitzen primer les protestes de forma descentralitzada, de manera que es puguin abastar nombroses estacions de metro, Rodalies (Rodalies) i Ferrocarril a Barcelona i els municipis propers.

Després, nombroses columnes dels diferents punts de protesta es dirigeixen a l’estació de metro La Sagrera, un dels centres neuràlgics del transport públic.

Ahir la protesta va concentrar a gairebé dues-centes persones amb un mateix objectiu, tirar enrere la pujada del 2% entre pancartes i càntics com “Transport públic a preus populars” o “Contra l’estafa de TMB, cola’t tu també.

Una vegada finalitzada la protesta, es va llegir el comunicat en el que es denuncia la pujada de tarifes per part de l’Ajuntament de Ada Colau, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat.

En el manifest, la Plataforma Stop Pujades denunciava també la gestió de les institucions centrada en el turisme, fent del transport públic un “luxe” lluny de ser un servei bàsic per a la classe treballadora. Incrementant així la situació de ultraprecariedad i pobresa que es viu en una de les ciutats amb major carestia de vida per a àmplies capes de la societat.

A més, les protestes, que són setmanals, denuncien també que sigui la gran majoria de la població la que hagi de pagar la falta de finançament per part de l’Estat espanyol i el deute contret fruit de la mala gestió de les parts implicades en el consorci que administra el transport públic. A més de posar en evidència els sous astronòmics dels directius de TMB.

I és que cal destacar que aquesta pujada del 2% del transport públic contrasta amb els sous que s’embutxaquen des de la direcció de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona). Uns salaris que no solament provenen d’aquest nou increment en els preus dels bitllets, sinó també a canvi de sotmetre a una precarietat cada vegada més asfixiant a la plantilla de Metro i Bus.

Sense anar més lluny, TMB s’ha convertit en l’actualitat en la porta giratòria d’alguns membres d’ICV i EUiA, part integrant de Barcelona en Comú. Mentre Enric Cañas i Pau Noy s’emporten 105.000 i 60.000 euros respectivament, els treballadors de TMB segueixen lluitant per un conveni digne i per la fi de la precarietat. I això, per no parlar, de Mercedes Vidal, dirigent d’EUiA i actualment directora de TMB des de l’arribada de Ada Colau a l’Ajuntament. Les mateixes que han exercit com a principal obstacle per a les nombroses vagues que vénen duent a terme els treballadors i treballadores en aquests últims anys.

La plataforma #StopPujades va néixer en 2014 per frenar el “tarifazo” i tornar als preus pre-crisis en el marc de l’augment anual del preu dels bitllets que van portar endavant el PSC primer i després CiU. Després de tres anys en els que es va aconseguir congelar les pujades, la plataforma, ara al costat dels CDR i diferents organitzacions d’esquerra torna a mobilitzar-se per tirar enrere aquests nous abusos que solament poden portar a l’increment de la precarietat i la pobresa.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu