×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nova concentració de les subcontractes de Nissan i discurs buit de Colau

Nova concentració dels treballadors i treballadores de les subcontractes i proveïdores de Nissan davant de l’Ajuntament durant la reunió de l’alcaldessa amb la coordinadora.

EsquerraDiari.cat

divendres 17 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Ahir a la tarda va tenir lloc a Barcelona la concentració convocada per CGT Acciona-Nissan per a defensar els 25.000 llocs de treball que inclouen a les subcontractes i proveïdores. Entre les empreses subcontractades es trobaven algunes com Magneti Marelli o Acciona.

Els dies passen i Nissan continua el seu full de ruta de tancament sense canvis. Tot i els discursos institucionals que asseguren estar treballant per una solució. La veritat és que els partits polítics i les institucions que sempre han governat del costat de la patronal continuen fent-ho.

La subcontractació és una de les principals vies utilitzades per les empreses per a abaratir costos, convertint els seus treballadors en “els invisibles” quan sorgeixen aquest tipus de conflictes. A més, la distinció entre fixos i externs serveix a la patronal per dividir més a la plantilla en vagues com aquesta.

Precisament, un dia abans tenia lloc la manifestació a Madrid a la que estaven cridats els treballadors de Nissan. Així, el rol de la burocràcia sindical del Comitè d’Empresa de la multinacional japonesa reprodueix la divisió imposada per la patronal i posa traves a la unitat de la lluita dels i les treballadores, ja siguin directes o indirectes.

La concentració es va fer en Plaça Sant Jaume a les portes de l’Ajuntament, mentre Ada Colau es reunia amb la coordinadora de treballadors i treballadores d’empreses subcontractades i proveïdores. Després de la reunió, l’alcaldessa va baixar a la plaça a donar el seu suport als treballadors i sumar-se a la consigna de “Nissan no es tanca”.

No obstant, cal recordar l’historial de Colau en vagues com les de Movistar, quan es va acostar a la tancada de la seu del MWC a prometre una solució per al conflicte, però la setmana següent, ja com alcaldesa, va signar el contracte del Mobile World Congress. O l’aval a la sentència antivaga contra els riggers per a garantir que se celebrés el Sónar l’estiu passat. A l’hora de decidir entre la patronal i la classe treballadora, l’Ajuntament de Barcelona sempre ha triat la primera.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”