Món obrer

NISSAN

Nova concentració de les subcontractes de Nissan i discurs buit de Colau

Nova concentració dels treballadors i treballadores de les subcontractes i proveïdores de Nissan davant de l’Ajuntament durant la reunió de l’alcaldessa amb la coordinadora.

divendres 17 de juliol de 2020| edició del dia

Ahir a la tarda va tenir lloc a Barcelona la concentració convocada per CGT Acciona-Nissan per a defensar els 25.000 llocs de treball que inclouen a les subcontractes i proveïdores. Entre les empreses subcontractades es trobaven algunes com Magneti Marelli o Acciona.

Els dies passen i Nissan continua el seu full de ruta de tancament sense canvis. Tot i els discursos institucionals que asseguren estar treballant per una solució. La veritat és que els partits polítics i les institucions que sempre han governat del costat de la patronal continuen fent-ho.

La subcontractació és una de les principals vies utilitzades per les empreses per a abaratir costos, convertint els seus treballadors en “els invisibles” quan sorgeixen aquest tipus de conflictes. A més, la distinció entre fixos i externs serveix a la patronal per dividir més a la plantilla en vagues com aquesta.

Precisament, un dia abans tenia lloc la manifestació a Madrid a la que estaven cridats els treballadors de Nissan. Així, el rol de la burocràcia sindical del Comitè d’Empresa de la multinacional japonesa reprodueix la divisió imposada per la patronal i posa traves a la unitat de la lluita dels i les treballadores, ja siguin directes o indirectes.

La concentració es va fer en Plaça Sant Jaume a les portes de l’Ajuntament, mentre Ada Colau es reunia amb la coordinadora de treballadors i treballadores d’empreses subcontractades i proveïdores. Després de la reunió, l’alcaldessa va baixar a la plaça a donar el seu suport als treballadors i sumar-se a la consigna de “Nissan no es tanca”.

No obstant, cal recordar l’historial de Colau en vagues com les de Movistar, quan es va acostar a la tancada de la seu del MWC a prometre una solució per al conflicte, però la setmana següent, ja com alcaldesa, va signar el contracte del Mobile World Congress. O l’aval a la sentència antivaga contra els riggers per a garantir que se celebrés el Sónar l’estiu passat. A l’hora de decidir entre la patronal i la classe treballadora, l’Ajuntament de Barcelona sempre ha triat la primera.
temes relacionats

Vaga Nissan   /    Nissan   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Món obrer Estat espanyol

Comentaris

Comentar