×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nombroses mobilitzacions i columnes ompliran els carrers contra la reforma laboral

La Taula Sindical de Catalunya convoca a una jornada de manifestacions i protestes per aquest dissabte 29 de gener per la derogació de les reformes laborals.

EsquerraDiari.cat

dimecres 26 de gener de 2022
Facebook Twitter

Per aquest dissabte, des de la Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), CNT, COS, Solidaritat Obrera i Co.Bas, fan una crida a participar en les mobilitzacions en protesta per la nova reforma laboral i per la derogació de les de 2012 i 2010.

Et pot interessar: “Prou mentides!” La Taula Sindical de Catalunya convoca mobilitzacions el 29 de gener per la derogació de la reforma laboral

Confirmat des de fa setmanes, la reforma laboral aprovada per al govern del PSOE i Unidas Podemos i acordada amb la CEOE i les direccions de CCOO i UGT, no derogarà la que va imposar el PP en 2012.

I és més, el contingut del Decret llei que ha comandat Yolanda Díaz manté els principals aspectes més lesius de l’anterior. Acomiadament barat, barra lliure per a no seguir els convenis i ERO, generalització dels ERTO, consolidació de la subcontractació i promeses contra la temporalitat sense recursos per a inspecció, són només alguns exemples.

I no oblidem que la reforma laboral inclou el Mecanisme RED, un sistema molt similar als plans de reconversió industrial del PSOE dels 80. El rescat a empreses en crisis i la subvenció d’ajustos de plantilla són les pedres angulars de les quals es podrien beneficiar sectors com l’automòbil, les energètiques o el turisme.

Davant això, l’esquerra sindical de gairebé tot l’Estat ha alçat la veu, oposant-se a la nova reforma i està convocant nombroses mobilitzacions i protestes per a la derogació integra de totes les reformes laborals.

A Catalunya, la Taula Sindical convoca a una jornada de manifestacions i protestes per aquest dissabte 29 de gener. Durant tot el matí hi haurà nombroses concentracions a diferents punts del territori, i a les sis de la tarda està convocada la mobilització central a Barcelona a on hi arribaran també diferents columnes vingudes de barris i ciutats.

Fòrum dijous 27: Esquerra Diari organitza un fòrum amb sindicalistes d’esquerra i advocats laboralistes sobre la reforma laboral de Yolada Díaz


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"