Catalunya

REPRESSIÓ CATALUNYA

“No pararem fins a la llibertat i absolució dels 40 presos polítics”

Aquest dissabte ha tingut lloc la roda de premsa de familiars i entorns de persones preses i represaliades a Barcelona, mentre, simultàniament es realitzaven a Lleida, Girona i Tarragona. El crit en comú ha estat la llibertat dels presos i preses polítiques i l'arxiu de totes les causes.

dissabte 2 de novembre de 2019| edici� del dia

Aquest dissabte ha tingut lloc la roda de premsa de familiars i entorns de persones preses i represaliades a Barcelona, mentre simultàniament es realitzaven a Lleida, Girona i Tarragona. El crit comú ha estat la llibertat dels presos i preses polítiques i l’arxiu de totes les causes.

A Barcelona, unes 200 persones s’han concentrat a la Plaça del Rei acompanyant als familiars de les persones preses i a expreses com les joves Paula i Xènia que estan en llibertat condicional.

Ha començat Mercé Rueda, mare de Francesc, un dels joves presos el 18 d’Octubre, que es troba a la presó de Can Brians, dient "No pararem les mobilitzacions fins que es prenguin responsabilitats per part dels quals ens reprimeixen. No ens silenciaran. Llibertat per totes les preses polítiques”.

També han tingut veu els familiars dels detinguts del 23 de setembre, com l’oncle de Jordi Ros, qui ha denunciat les pràctiques il·legals i les vulneracions elementals per part de les institucions del règim penitenciari, en el qual es troben els presos polítics.

Una jove ha parlat des de la plataforma per la llibertat d’Andrea, denunciant la criminalització de la joventut durant aquestes setmanes, “No pararem fins a l’absolució de totes”, sentenciava.

També han parlat algunes de les joves preses que han estat posades en llibertat provisional aquests dies.

Paula, una de les preses polítiques en llibertat provisional ha fet una forta denúncia a la repressió policial d’aquestes setmanes i contra el règim penitenciari que estan suportant tots els presos i especialment les preses de Wad-Ras.

Finalment, Xenia, una altra de les preses en llibertat provisional, ha explicat durament com va ser la persecució policial i les pràctiques abusives durant la detenció que va sofrir, així com alguns dels seus companys, com és el cas de Mario, un altre dels presos polítics.
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar