×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern central s’oposa al confinament total a la Conca d’Òdena

El Govern de la Generalitat anunciava ahir el confinament total de la Conca d’Òdena, una mesura que quedava pendent de l’aprovació del govern de Pedro Sánchez i que no ha acceptat.

Cloe Comas

dijous 26 de març de 2020
Facebook Twitter

Ahir els consellers Miquel Buch i Alba Vergés des del Govern de la Generalitat anunciaven el confinament total de la Conca d’Òdena. Una mesura s’havia d’aprovar des del Govern de Sánchez. Avui n’hem conegut la resolució.

El govern espanyol ha desautoritzat les mesures de confinament més restrictives que es demanaven per la Conca d’Òdena i ha recordat que aquestes mesures depenen exclusivament del Ministeri de Sanitat.

El govern també ha insistit en que, per part seva, estan seguint, en tot moment, les indicacions que venen des de l’OMS, reiterant que han adoptat les mesures més dràstiques de tota Europa i de les més estrictes a nivell mundial.

Per la seva banda, l’alcade d’Igualada, Marc Castells, entrevistat aquest matí a ’El matí de Catalunya Radio’, i que seguidament ha fet una roda de premsa, ha solicitat també la possibilitat de fer un test ràpid al conjunt de la pobalció de la conca i ha demanat material per poder donar una bona atenció.

"Demano responsabilitat a les administracions, els veïns estan complint amb el confinament, el que demano és que si la situació és tan greu que posin els recursos i personal que reforcin residències, i ens ajudin", sentenciava Castells.

L’alcalde també ha volgut mostrar la seva preocupació pels treballadors que tenen el seu lloc de feina fora de la zona confinada i que encara o han rebut una resposta, la qual depèn del govern de Sánchez.

No obstant, arran de les peticions que fa el Govern de la Generalitat de confinar totalment la zona, ja que la consideren un focus important de contagi, el Govern de Sánchez demostra un cop més, que la solució de la crisi de la covid pasa per la recentralització de les mesures, les quals acaben sent insuficients per a la majoria de la població.

Tot i així, el Govern de la Generalitat tampoc està passant de la denúncia a l’aplicació conseqüent de mesures urgents i excepcionals, com és posar efectivament tota la sanitat privada i la indústria farmacèutica al servei de la pública per pal.liar el colapse sanitari que ja està produint cribatges entre els malalts més greus.

Et pot interessar: I la sanitat privada al servei de la pública, per a quan? confiscació efectiva de tots els recursos ja!


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?