Política Estado Español

MUNTATGES JUDICIALS

Nadal a Alsasua: 400 nits presos a 400 km

Els joves detinguts per una baralla en un bar d’ Alsasua van complir la setmana passada 400 dies de presó acusats de terrorisme.

dimarts 26 de desembre de 2017| edició del dia

Edición castellano

Adur Ramírez d’Alda Pozueta està detingut en una presó d’Aranjuez. Jokin Unamuno Goikoetxea, en un centre penitenciari d’ Extremera, mentre que Oihan Arnanz Ciordiaes es troba a la presó de Navalcarnero. Els seus familiars recorren més de 400 km cada vegada que poden, per a una visita que dura 40 minuts.

“Des de què els nostres fills van ser empresonats hem recorregut 208.662 km, l’equivalent a donar-li 5 VOLTES AL #MÓN. Fins al començament del judici, ens queden 2 voltes més... afegir sofriment a les famílies sembla una de les metes d’aquesta injustícia.”

Les xifres de l’escandalós cas Alsasua, no acaben aquí. En total l’Audiència Nacional demana 375 anys de presó, 160 anys d’inhabilitació i 40 de llibertat vigilada als joves. Les famílies ja han gastat 55.552€, a més de 48.000€ pagats a l’Audiència Nacional per possible responsabilitat.

La matinada del 15 d’octubre, en el marc de les Fires del poble, va haver-hi una baralla al bar Koxka, que va acabar amb un guàrdia civil amb un turmell trencat i el procés judicial més escandalós que s’hagi viscut en les últimes dècades. Un muntatge judicial insòlit i un veritable malson pel poble d’Alsasua. L’Audiència Nacional va processar als joves amb càrrecs de “lesions terroristes” i “amenaces terroristes”, en una operació insòlita: es transforma una batussa de bar en “greus lesions”, a continuació, aquestes es vinculen amb la campanya “Que se’n vagin”/”Fora d’aquí” contra la presència de la guàrdia civil a la localitat, finalment, s’identifica aquesta campanya amb l’organització ETA, i el resultat és que s’atribueix als processats delictes per “lesions terroristes”.

La jutgessa Lamela de la AN(la mateixa jutgessa que va dictar presó preventiva pels Jordis i els membres del Govern), va establir que els incidents estaven contemplats en l’article 573.1 del Codi Penal, pel qual “la comissió de qualsevol delicte greu contra la vida o la integritat física quan es duu a terme amb la finalitat de provocar un estat de terror en la població o en una part d’ella” es considera terrorisme.

Et pot interessar:

[Un año después, Alsasua no se rinde https://www.izquierdadiario.es/Un-ano-despues-Alsasua-no-se-rinde?id_rubrique=2653]
temes relacionats

Nadal   /    Llibertats democràtiques   /    Audiència Nacional   /    En Català   /    Altsasu   /    Política Estado Español   /    Criminalització de la protesta social

Comentaris

Comentar