×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Muntatge policial contra el militant anarquista a Gran Canària. Llibertat per a Ruymán!

Aquest dijous 24 de març Ruymán Rodríguez serà jutjat per un delicte d'“atemptat a l'autoritat” del qual se l'acusa després d'una detenció il·legal en una caserna de la Guàrdia Civil en Gran Canària.

EsquerraDiari.cat

dimecres 24 de març de 2021
Facebook Twitter

L’anarquista Ruymán Rodríguez, militant de FAGC i del Sindicat de Llogateres de Gran Canària, està acusat d’un delicte d’“atemptat a l’autoritat” per suposadament haver donat una puntada de peu a un guàrdia civil a la comissaria on se’l retenia després d’una detenció il·legal. La fiscalia li demana 1 any i 6 mesos de presó a més de 770 euros de multa. Organitzacions i col·lectius de tot l’Estat espanyol se solidaritzen amb ‘Ruy’ i denuncien un “muntatge policial”.

Els fets van ocórrer a finals d’abril de 2015. Ruymán es disposava a anar al seu lloc de treball quan dos guàrdies civils de paisà l’abordaren, i sense identificar-se, el porten a la caserna de la Guàrdia Civil. En aquest punt, segons denúncia Ruymán i els seus companys, comença la sessió d’insults, vexacions i cops fins que el militant canari “va començar a vomitar sang”. Després de negar-se a declarar, Ruymán va exigir Habeas corpus, assistència mèdica i que informessin el seu advocat.

Després d’aquests fets, els guàrdies civils implicats imputen a Ruymán d’atemptat a l’autoritat per a justificar les lesions. L’acusen d’haver donat una puntada en l’engonal al guàrdia civil que l’“interrogava”.

Aquesta repressió no és aleatòria, ja que Ruymán és conegut per ser membre del projecte d’habitatge ‘La Esperanza’ del Sindicat de Llogateres de Gran Canària, que ocupa habitatges per a donar-les a persones sense recursos com a eina per a reivindicar el dret a l’habitatge. Aquest projecte de socialització residencial ha ajudat ja a 76 famílies, unes 200 persones en Gran Canària.

Des de la Federació Anarquista de Gran Canària demanen a tots els col·lectius socials i mitjans contrainformatius que facin seva la reclamació de #RuymánLibertad i que “estiguin disposades a donar la veu d’alarma si la situació judicial del nostre company s’agreugés.” Afegeixen també en un comunicat que “volen castigar a Ruy perquè creuen que així desmantellaran el que portem gairebé una dècada aixecant en aquesta illa: un anarquisme de barri de pobres per a pobres. No comprenen el que suposa enfrontar-se a un projecte social que sorgeix des de la base.”

Des d’Esquerra diari i el Corrent Revolucionari de Treballadores (CRT) ens sumem al clam de llibertat per a Ruymán. Prou repressió i persecució a les i els lluitadors.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”