Internacional

ARTISTA GRÀFIC

Mor Quino, el creador de Mafalda

Tenia 88 anys. Un dels grans artistes gràfics argentins de la història.

dijous 1 d’octubre de 2020| edició del dia

Durant dècades es va dedicar a l’humor gràfic en diversos diaris i revistes. El seu personatge Mafalda, que va sortir a la llum en 1964, es va mantenir vigent durant dècades, va travessar diverses generacions i va aconseguir un fort reconeixement a nivell internacional.

El seu nom era Joaquín Salvador Lavado Tejón, encara que va ser conegut internacionalment com Quino. Daniel Divinsky, el seu editor, va comunicar la trista notícia. En els últims dies havia sofert un ACV, que després d’haver estat estabilitzat, es va complicar. Va morir a Mendoza, la seva ciutat natal.

Durant la seva carrera havia rebut nombrosos reconeixements, entre els quals es troben el premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats i la Medalla de l’Ordre i les Lletres de França.

El personatge de Mafalda és recordat pel seu esperit crític, el seu compromís social i lluitador.

Quino havia nascut a Mendoza, el 17 de juliol de 1932. Els seus pares eren espanyols i havien emigrat a l’Argentina en 1919. En 1945 va començar els seus estudis a l’Escola de Bellas arts de Mendoza.

Després de fer el servei militar obligatori, en 1954 es va establir a Buenos Aires. Va publicar la seva primera pàgina d’humor en el setmanari Esto Es. Amb els anys aniria publicant en altres mitjans com Leoplán, TV Guia, Vea y Lea, Damas y Damitas, Vostè, Panorama, Adán, Atlántida, Che, Democràcia, entre d’altres.

Les xarxes socials van esclatar en reconeixements. Milers de persones replicant molts fragments de les creacions d’aquest gran historietista que marxa però deixa un enorme llegat.
temes relacionats

Mafalda   /    Quino   /    Internacional

Comentaris

Comentar