Món obrer

MONITORES MENJADOR

Monitores de menjador, els rostres invisibles en temps de coronavirus

Els treballadors i treballadores de menjadors, encara que son moltíssims ja que només a Catalunya hi ha 25.000, estan totalment invisibilitzat quan, en temps de pandèmia estan patint EROs i ERTOs, sense cobrar la prestació. També estan en perill els seus llocs de treball el curs vinent de setembre.

Itziar Batet

Educadora | Barcelona

dimecres 27 de maig de 2020| edició del dia

Tota aquesta situació ha estat reflectida a través d’articles de denúncies, anàlisis i manifestos de col·lectius de monitores. Amb l’objectiu de continuar visibilitzant la seva situació i les seves reivindicacions, recollim tot el publicat i convidem a continuar escrivint i publicant,

Veus de monitores de menjador: “Tres mesos sense prestació, ni notícies de la nostra situació laboral”“Som milers les treballadores que encara no hem rebut prestació estant en un ERTO o ERO. En el nostre col·lectiu, el de monitores de menjador i lleure, a més també som milers els que no tenim ni notícies de la nostra situació laboral administrativa”.

Manifest de monitors de menjador Càtering Vilanova: "Treballadors i treballadores a l’oblit" Demanem que es faci difusió del nostre cas per tal que els nostres drets no siguin vulnerats i exigim a Càtering Vilanova atengui els seus treballadors i treballadores, faci arribar les nòmines i certificats d’empresa, regularitzi aquelles nòmines errònies de mesos anteriors.

El lleure educatiu en perill? 25.000 llocs de treball en risc d’extinció La situació que estem vivint les educadores i els educadors del temps lliure és greu, però no comença amb la crisi enfront de la pandèmia. Sinó que s’empitjora després del model laboral de precarietat que ens travessa des de sempre.

Monitora del Lleure, “Ni rastre de la prestació. Com sobrevius dos mesos amb menys de 200 euros?” Els dies han passat i les monitores del lleure i menjador seguim amb l’únic ingrés de les dues setmanes treballades al març. Ni rastre de la prestació. Com sobrevius dos mesos amb menys de 200 euros?

El Govern obeeix al lobby del lleure i apujarà el preu del menjador escolar, en plena pandèmia En plena crisi del COVID-19, el Govern apuja el preu del menjador escolar, congelat 13 anys enrere.

La Generalitat deixa a 25.000 monitores de menjador i del lleure en perill d’acomiadament El Govern català modifica una llei que deixa encara més en situació de vulnerabilitat a les monitores i monitors de menjador i temps lliure. El rerefons d’aquesta situació de precarietat són les externalitzacions.

“Cuidem als què cuiden”. No als acomiadaments de monitores del lleure i extra-escolars Tanquen les escoles i ens mantenim en estat d’alerta enfront de possibles acomiadaments davant la nostra situació vulnerable per ser “les precàries de l’educació”. Monitores de temps lliure, educadores extra-escolars, de suport i emocionals. Què fer enfront d’aquesta crisi?
temes relacionats

monitores i monitors del lleure    /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Precarietat laboral   /    Catalunya   /    Jovent

Comentaris

Comentar