Món obrer

Mobilitzacions i protestes obreres contra el tancament de Nissan

Després de l'anunci de tancament fet efectiu avui, milers de treballadores i treballadors s'han mobilitzat a les plantes de Montcada i Reixac i de la Zona Franca.

dijous 28 de maig de 2020| edició del dia

Al principi eren unes desenes d’obrers que volien conèixer de primer mà la informació que donarien els empresaris de l’automobilística. Però en la mesura en que s’apropaven les 10 del matí s’han anat convertint en centenars. I més de un miler a cada planta ja estan protagonitzant les protestes contra el tancament. Molts anys de feina i deixant la vida no es poden quedar-se en un no-res.

Primer han estat els neumàtics ardent amb columnes de fum, després han estat les assemblees per discutir què fer. A la planta de Montcada i Reixac han tallat la C17, la carretera que passa a prop de la factoria i la Ronda Litoral els empleats de la Zona Franca. Per demà a les 12hs, els obrers ja han quedat per fer un "escratxe" a les concessionàries de Nissan. Però també es mantindrà el piquet a la fàbrica per evitar que se’n portin cap cosa.

Des d’Esquerra Diari hem estat cobrint la lluita de les treballadores i treballadores de Nissan des que va començar la vaga indefinida el passat 4 de maig i avui hem estat a la Zona Franca per difondre la jornada de lluita.

Molt ràpidament ja han assistit en solidaritat treballadors de diferents empreses. Com ha estat en Josep que treballa al metro de Barcelona.

I Diego Rejón de CGT Metall també explica l’atac de l’empresa i que l’ocupació de la planta i la lluita pels llocs de feina hi és al centre de la lluita.

Lucía Nistal, militant del CRT a Madrid, ha enviat un missatge de suport i solidaritat amb els treballadors de Nissan. La companya planteja que les empreses que tractin de tancar s’han de posar a treballar sota el control dels treballadors:
temes relacionats

Tancaments   /    Nissan   /    Lluites obreres   /    Món obrer   /    Acomiadaments

Comentaris

Comentar