Catalunya

LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

Milers de persones prenen els carrers a Barcelona i 80 ciutats demanant la llibertat per a Pablo Hasél

Després de la detenció la matinada d'aquest dimarts de Pablo Hasél a Lleida han començat mobilitzacions en diferents ciutats. A Barcelona milers han sortit als carrers, amb molta participació de joves expressant la seva ràbia. A València la policia ha carregat contra els manifestants. N'hi ha prou de Repressió. Amnistia total ja!

dimecres 17 de febrer de 2021| edició del dia

Des de la Plaça Lesseps ha sortit aquest dimarts la manifestació a Barcelona en solidaritat amb Pablo Hasél, que era detingut al matí a Lleida ingressant a la presó de Ponent. Milers han sortit als carrers per a enfrontar aquest atac a les llibertats polítiques i d’expressió que suposa l’empresonament del raper, mentre la violència policial i la corrupció política actuen amb impunitat.

Molt destacada en la mobilització la presència de la joventut, que ha expressat tota la seva ràbia i ha enfrontat als cossos policials. Passades les 20 hs i després d’una hora de mobilització, van començar els enfrontaments amb els agents de la BRIMO (els antidisturbis dels Mossos d’Esquadra), que es van desplegar en Via Augusta a l’altura amb Diagonal.

En aquests enfrontaments, segons les últimes dades, sembla que hi ha una jove ferida per una bola de "foam" llançada pels Mossos contra els manifestants.

A València, centenars de persones també van sortir a manifestar-se demanant la llibertat del raper i la Policia Nacional ha carregat contra els manifestants.

El cas de Hasél posa en evidència al Règim del 78 i al seu sistema judicial heretat de la dictadura. Com també a l’“esquerra” d’un Govern “progressista” del PSOE i Unidas Podemos que res ha fet per amnistiar a artistes, polítics o sindicalistes. Mentre lleis repressives com l’Antiterrorista, la Mordassa o la d’Estrangeria continuen plenament vigents, el mateix que el Codi Penal.

Et pot interessar: Llibertat ja per a Pablo Hasél! Prenguem els carrers per l’amnistia total

Enfront d’això hem de seguir als carrers, com aquesta tarda s’ha vist a Barcelona i en moltes altres ciutats. Totes les organitzacions socials, polítiques i sindicals hem de mobilitzar-nos fins a aconseguir l’amnistia total.

Et pot interessar: Hasél es tanca a la Universitat de Lleida en protesta per la seva inminent entrada a la presó
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Llibertat d’expressió   /    Catalunya   /    Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Pablo Hasél

Comentaris

Comentar