Internacional

ACTE 1 DE MAIG

Milers de persones participen de l’acte virtual de l’1 de maig al costat d’Esquerra Diari

Milers de persones es van connectar simultàniament en més de 15 països per a seguir l'acte internacional, transmès alhora en sis idiomes. Ens arriben moltíssims comentaris amb gran entusiasme.

dissabte 2 de maig de 2020| edici� del dia

Amb més de 7.000 persones connectades simultàniament des de les vuit de la tarda i des de diferents països d’Amèrica Llatina, els Estats Units i Europa, aquest primer de maig s’ha realitzat l’acte virtual que en aquesta quarantena ha organitzat la Fracció Trotskista - Quarta Internacional i la Red Internacional La Izquierda Diario, que agrupa a organitzacions socialistes i revolucionàries de 14 països, de la qual participa el CRT de l’Estat espanyol. Poc després de finalitzar l’acte es continuava veient i ja l’havien vist des de gairebé 10.000 connexions, en moltes d’elles diverses persones juntes, i el número continuava creixent.

Per a veure complet l’acte: Des de 14 països i en 6 idiomes: acte del 1r Maig de la Fracció Trotskista-Quarta Internacional

En finalitzar, s’han rebut desenes de comentaris elogiosos de part de treballadores, treballadors i joves.

“Impressionant, Tots els [email protected] Sense fronteres, és clar que la lluita és internacional” escrivia una treballadora de call center una vegada finalitzat l’acte.

“Ha estat una meravella a nivell mundial!”, responia Isabel, delegada de les treballadores auxiliars d’ajuda a domicili, que avui es troben en la “primera línia”. També comentaven en el mateix sentit un grup de treballadores immigrants, molt emocionades pels discursos.

“L’acte ha estat increïble, i m’ha agradat especialment el discurs de Raúl Godoy de l’Argentina”, assenyalava Neris, treballadora d’una cadena de menjar ràpid.

Un grup de monitòries d’educació intercanviaven opinions en un grup de watsap: “Boníssim! Brutal! Tot”, “Si, quina feina. Molt ben muntat i emotiu!”.

I una jove treballadora precària, que recentment es va sumar a un cercle d’Esquerra Diari compartia el seu entusiasme: “Grandiós. De debò. Aquest 1 de maig en que governa la distància, la injustícia social, la falta d’empatia per part dels governs...els treballadors heu pogut expressar-vos de manera històrica, superant les limitacions del confinament. Enorme l’esforç que feu, però més enorme és l’impuls que doneu perquè les persones prenguem consciència de la situació que vivim, de la perpètua guerra de classes... Ha sigut grandiós de debò. Viva la IV Internacional”, ens deia.

Una altra companya, jubilada, que està passant el confinament tancada a la seva casa, s’emocionava amb l’acte i ens deia: “Molt interessant. M’ha agradat el de l’Argentina i el francès. I per descomptat cal fer una internacional. Com els capitalistes. Tenim q crear llaços i mesures que serveixin a todxs lxs obrerxs del món. Una gran vaga internacional.”

“Un gran acte, realment difícil triar una intervenció per sobre d’una altra, l’organització perfecta i la meva conclusió és que ha quedat palesa l’internacionalisme de la lluita obrera, perquè els atacs que patim són exactament els mateixos, la qual cosa pot fer més possible un procés revolucionari mundial”, reflexionava Joe Molina, treballador acomiadat de Panrico i militant de la CRT.

Un altre jove militant, Pablo, comentava des de Catalunya: “M’ha sorprès fins i tot a mi, ja no sols pel contingut sinó per la qualitat de l’edició. És una cosa absolutament diferent a nivell mundial i reflecteix la nostra perspectiva internacional. La intervenció final de Raúl Godoy m’ha semblat molt bona, prenent la cita de Trotsky de la Quarta Internacional”.

Un treballador d’Amazon compartia també les seves reflexions: “El que més m’ha agradat és el pròxim dels protagonistes, treballadors amb necessitats reals com qualsevol. El format és únic i m’ha encantat”.

De conjunt, l’acte va despertar l’entusiasme de treballadors, dones i joves, que veuen que, davant la crisi que ens amenaça, és necessari avançar en una lluita independent de la classe treballadora i construir organitzacions revolucionàries a tot el món.
temes relacionats

1r de maig   /    En Català   /    Internacional

Comentaris

Comentar