Món obrer Estat espanyol

ESPECIAL VAGA 30E

Miguel Augusto de TMB: "La riquesa és acumulada per uns pocs mentre als altres ens condemnen a la precarietat"

Parlem amb Miguel Augusto de TMB Metre de Barcelona i delegat sindical de Solidaritat Obrera amb motiu de la vaga general del pròxim dijous i que tindrà lloc a Euskal Herria.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

dimecres 29 de gener de 2020| edició del dia

Per què des de Solidaritat Obrera doneu suport a la vaga del pròxim 30 de gener a Euskal Herria?

Des de Solidaritat Obrera, al costat de la resta de sindicats alternatius, considerem que independentment de qui estigui en el govern, és necessari continuar treballant per a eliminar les reformes laborals, tant la de Rajoy com la de Zapatero. Augmentar l’SMI és important, s’ha fet un petit avanç amb els 950 euros, però queda lluny del que hauria de ser.

Estem veient que a tota Europa i també aquí, en l’Estat espanyol, la situació és la mateixa. S’està buscant reduir les pensions a través d’atacs com l’ampliació de la vida laboral o variant el càlcul laboral perquè nosaltres acabem cobrant menys de les prestacions.

Des de fa anys estem veient que els treballadors i treballadores cada vegada cobrem menys, contractes curts i insegurs que empitjoren la nostra qualitat de vida, a molts de nosaltres ens costa cada vegada mes arribar a fi de mes per la pujada dels aliments, l’habitatge, el transport, les taxes universitàries, les factures d’aigua, llum, gas etc., el capitalisme és cada vegada mes agressiu. La riquesa és acumulada per uns pocs mentre als altres ens condemnen a la precarietat.

A més vivim sota un estat cada vegada mes repressiu: la llei mordassa, llei d’estrangeria, els articles 135 i 155, repressió als moviments polítics que aixafen amb multes o condemnes als qui aixequen la veu contra la injustícia.

Per tot això, a Euskal Herria han convocat a la vaga general i nosaltres des d’aquí donem suport a aquesta vaga general amb una jornada d’accions en solidaritat.

Creus que hi ha motius suficients per a una vaga general estatal?

Per descomptat que hi ha motius suficients per a anar a la vaga general en tot l’Estat. Encara sabent que els sindicats majoritaris com a CCOO i UGT es neguen a convocar a la vaga general i que mai secunden jornades com aquesta, existeixen motius per a cridar a una vaga general i la del dijous podria haver-se estès a tot l’Estat.

Des de Podemos Euskadi també s’ha negat a donar suport a la convocatòria de vaga, que opinió teniu sobre aquest tema?

Jo crec que la frase que ho exemplifica és la que diuen els pensionistes en les seves mobilitzacions: "Governi qui governi, les pensions es defensen". Podemos vol donar la imatge de tenir un peu en el govern i un altre al carrer, però sense donar suport a la vaga general el que fa és posar els dos peus en el govern.

Quines accions teniu previstes per al 30E a Catalunya?

Al matí tots els sindicats combatius convoquem a una concentració unitària en ple centre de Barcelona, en Passeig de Gràcia. I a la tarda, a les 18.30 convoquem també en Jardinets de Gràcia. Convocatòries, totes, al costat de les diferents forces sindicals d’esquerra: La IAC, Co.Bas, Solidaritat Obrera, Coordinadora Obrera Sindical (COS), CGT i CNT.

Finalment, quina crida fas perquè el dijous sigui una jornada massiva?

Des del sindicalisme alternatiu fem una crida a la resistència i a la lluita activa contra l’explotació. És necessari que ens organitzem en els centres de treball, els barris, els pobles, perquè el treball ens ha de servir per a viure, no vivim per a treballar. Volem recuperar el salari perdut i que el dret a l’habitatge no sigui una frase buida de contingut en un text legal.

No acceptem que s’especuli amb els nostres habitatges, de la mateixa manera que com a treballadors i treballadores ens neguem a ser una simple mercaderia en venda. Junts hem de passar a l’ofensiva en tots els fronts.
temes relacionats

#VagaGeneral   /    Lluita obrera   /    Món obrer Estat espanyol   /    Euskal Herria   /    Classe obrera   /    Catalunya

Comentaris

Comentar