×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Mèxic ja és el tercer país amb més morts per Covid-19

El rànquing letal l'encapçala els EUA, amb 160.290 morts, li segueix el Brasil amb 96.096 i tercer Mèxic, amb 49.698. La política del govern "progressista" de López Obrador.

EsquerraDiari.cat

dijous 6 d’agost de 2020
Facebook Twitter

En conferència de premsa les autoritats de la Secretaria de Salut van informar que hi ha 456.100 casos confirmats, mentre els casos sospitosos ascendeixen a 85.845 i els estimats actius a 44.636.

Van donar a conèixer que es van estudiar a 1.041.860 persones, de les quals 499.915 van donar negatiu i l’índex de positivitat (percentatge de proves positives sobre el total que es realitzen) se situa en 51%. Una explicació possible d’aquesta dada és que es realitzen poques proves en proporció a la població de Mèxic, que ronda els 127 milions d’habitants.

Segons López-Gatell, encara que admet que la pandèmia continua activa, 14 entitats federatives presenten un patró de descens i ja haurien passat el pic de contagis. Unes 11 estan estables, no hi ha canvis en el nombre de casos diaris i set estats estan en fase d’ascens.

A continuació, l’autoritat va detallar la necessitat de complir les mesures de seguretat sanitària i les va descriure: distància, rentada contínua de mans, protegir l’esternut amb l’angle intern del colze, i altre.

El gran absent de les mesures sanitàries és l’aplicació de proves massives i periòdiques, en particular per al sector salut i el conjunt dels sectors essencials. Amb proves insuficients, i sense control ni seguiment dels contactes de les persones que van emmalaltir, el virus s’expandeix.

La política del govern de AMLO no pot ser més perversa: deixa tota la responsabilitat en la població, a la qual torna al treball quan els contagis segueixen amb números molt alts. Això mentre permet els acomiadaments i les retallades salarials, i ha deixat lliurats a la seva sort als qui laboren en el sector informal, ja que no compten amb una ajuda o subsidi de quarantena que cobreixi almenys el cost de la vida i els permeti sobreviure. Ha privilegiat els interessos de trasnacionals i empresaris per sobre del bé comú de les majories.

Quan encara no hi ha vacuna, i tampoc se sap si quan hi hagi hi haurà subministrament suficient per a la població, és necessari enfrontar aquesta política sanitària criminal. Urgeix que les direccions dels sindicats que es reivindiquen democràtics trenquin la treva amb AMLO, i juntament amb treballadores i treballadors de tots els sectors exigeixin amb la lluita i la mobilització proves massives i periòdiques, així com equip de protecció personal adequat, per a tots els sectors essencials.

Fer fixes a totes i tots els treballadors del sector salut i s’augmenti el pressupost a partir del no pagament del deute extern, impostos especials als magnats com Slim i Salines Pliego, i reassignant el pressupost de l’Exèrcit, la Marina i la Guàrdia Nacional al sector salut. Aquestes són algunes de les mesures d’emergència que s’haurien d’aplicar ja per a respondre a la crisi d’acord amb les necessitats dels treballadors i el poble pobre.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna