Internacional

GOVERN AMLO

Mèxic ja és el tercer país amb més morts per Covid-19

El rànquing letal l'encapçala els EUA, amb 160.290 morts, li segueix el Brasil amb 96.096 i tercer Mèxic, amb 49.698. La política del govern "progressista" de López Obrador.

dijous 6 d’agost de 2020| edició del dia

En conferència de premsa les autoritats de la Secretaria de Salut van informar que hi ha 456.100 casos confirmats, mentre els casos sospitosos ascendeixen a 85.845 i els estimats actius a 44.636.

Van donar a conèixer que es van estudiar a 1.041.860 persones, de les quals 499.915 van donar negatiu i l’índex de positivitat (percentatge de proves positives sobre el total que es realitzen) se situa en 51%. Una explicació possible d’aquesta dada és que es realitzen poques proves en proporció a la població de Mèxic, que ronda els 127 milions d’habitants.

Segons López-Gatell, encara que admet que la pandèmia continua activa, 14 entitats federatives presenten un patró de descens i ja haurien passat el pic de contagis. Unes 11 estan estables, no hi ha canvis en el nombre de casos diaris i set estats estan en fase d’ascens.

A continuació, l’autoritat va detallar la necessitat de complir les mesures de seguretat sanitària i les va descriure: distància, rentada contínua de mans, protegir l’esternut amb l’angle intern del colze, i altre.

El gran absent de les mesures sanitàries és l’aplicació de proves massives i periòdiques, en particular per al sector salut i el conjunt dels sectors essencials. Amb proves insuficients, i sense control ni seguiment dels contactes de les persones que van emmalaltir, el virus s’expandeix.

La política del govern de AMLO no pot ser més perversa: deixa tota la responsabilitat en la població, a la qual torna al treball quan els contagis segueixen amb números molt alts. Això mentre permet els acomiadaments i les retallades salarials, i ha deixat lliurats a la seva sort als qui laboren en el sector informal, ja que no compten amb una ajuda o subsidi de quarantena que cobreixi almenys el cost de la vida i els permeti sobreviure. Ha privilegiat els interessos de trasnacionals i empresaris per sobre del bé comú de les majories.

Quan encara no hi ha vacuna, i tampoc se sap si quan hi hagi hi haurà subministrament suficient per a la població, és necessari enfrontar aquesta política sanitària criminal. Urgeix que les direccions dels sindicats que es reivindiquen democràtics trenquin la treva amb AMLO, i juntament amb treballadores i treballadors de tots els sectors exigeixin amb la lluita i la mobilització proves massives i periòdiques, així com equip de protecció personal adequat, per a tots els sectors essencials.

Fer fixes a totes i tots els treballadors del sector salut i s’augmenti el pressupost a partir del no pagament del deute extern, impostos especials als magnats com Slim i Salines Pliego, i reassignant el pressupost de l’Exèrcit, la Marina i la Guàrdia Nacional al sector salut. Aquestes són algunes de les mesures d’emergència que s’haurien d’aplicar ja per a respondre a la crisi d’acord amb les necessitats dels treballadors i el poble pobre.
temes relacionats

#Covid-19   /    #Coronavirus   /    Mèxic   /    En Català   /    Internacional

Comentaris

Comentar