×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Mestres i alumnes sofreixen les retallades del Govern davant una Covid desbocada

La volta a l'escola coincideix amb un augment important dels contagis per Covid, amb la tempesta Filomena i la falta d'inversions d'un Govern preocupat pel 14F

Guillermo Ferrari

dissabte 9 de gener de 2021
Facebook Twitter

Foto: Xavi Jurio / La Vanguardia

El risc per contagi de la Covid-19 sembla fora de control a tot l’Estat i a Catalunya ja hem superat els 500 punts. L’augment de contagis des del pont de la primera setmana de desembre està disparat i el gran perill és la combinació amb la soca britànica. I, com si això no fos suficient, l’administració de la vacuna va a ritme de caragol.

I, en el que va de curs escolar, les proves PCRs a penes si s’han realitzat en comptagotes, els seguiments de casos positius i la seva repercussió en els “grups bombolles” ha anat tan lent que es trigava entre 10 i 15 dies (el mateix que la quarantena!). Si alguna cosa ha protegit els alumnes és que el virus no s’ha estès a les escoles de primària, encara que no és clar com ha afectat en els instituts i batxillerats.

Et pot interessar: Educació infantil: "anys d’experiència per no perdre el lloc de treball i ser un número més"

En aquesta setmana, un grup d’importants epidemiòlegs ha sol·licitat al Govern que posposi la data de la volta a les classes. L’argument principal és que el cep britànic és més contagiosa i que especialment ho és entre els més joves. Els especialistes sol·liciten que el *Govern impulsi les classes telemàtiques i el teletreball per a restringir la mobilitat.

Els sindicats denuncien que falten noves contractacions, que hi ha personal de risc treballant i que les ràtios són molt altes com perquè funcionin els grups bombolla. CGT explica en el seu comunicat que tampoc hi ha suficient ventilació i que aquesta provoca un fred insuportable a les aules. Absència de màscares, gel hidroalcohòlic, etc.

Durant el període de vacances i tancament de les escoles, les substitutes que cobreixin les baixen no han pogut cobrar ni un euro. Han estat cessades abans i després ja veurem si seran contractades. La Generalitat s’estalvia tot el pot de pagar als treballadors però les empreses d’educació privada continue rebent puntualment les milionàries ajudes.

En aquests primers dies d’any, Ensenyament ha estat avisant a les escoles sobre el cribratge massiu amb automostres. Això vol dir que no pensen en contractar més infermeres per fer correctament la presa de les mostres dels PCRs. Si la Generalitat no ho fa per la campanya de vacunes, menys ho faran per anar a les escoles. Malauradament no hi ha personal sanitari dins de l’escoles. Potser algú se’n recorda de les 500 mil PCRs que va anuncia el President Torra.

També han estat un despropòsit els exàmens presencials que les universitats catalanes estan organitzant amb aules i passadissos plens d’alumnes. Els estudiants han estat demanant proves telemàtiques peró les universitats han passat d’ells. De fer el jovent de Contracorrent fa una crida a assemblees per decidir.

Oposicions en la tempesta

Tant CGT com la Ustec han demanat la suspensió de les oposicons degut al temporal Filomena. Mentre la Generalitat iniciava un pla especial per la tempesta de neu, pluja i vents; mantenia la data de les oposicions d’aquest dissabte.

A més dels problemes del temporal, els sindicats ja estaven denunciant tots els canvis de dates, la terrible gestió dins del marc de la Covid-19 en plena segona onada i la falta de sensibilitat vers a un col·lectiu que està gestionant les classes amb la pitjor crisis epidèmica en dècades.

El sindicat USTEC-STEs (IAC) demana que el Departament d’Educació doni una nova data per a les desenes de persones que han pogut arribar a fer les oposicions. Fins i tot, molts dels que han arribat a fer els exàmens han tingut mols problemes per arribar-hi.

Els greus problemes que estan patint els mestres i els alumnes no seran resolts per la Generalitat i molt menys per la resta de partits del Règim. Només la lluita de la classe treballadora, amb els sindicats i partits de l’esquerra, podran donar una alternativa per resoldre els problemes de la Covid-19 en benefici dels mestres i els alumnes.

Et pot interessar: Salvada la campanya nadalenca, el Govern imposa noves restriccions


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Veus contra la criminalització de la protesta

Veus contra la criminalització de la protesta

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge