×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Més policia! El programa de Gabriel Rufian a Santako

S’apropen les eleccions municipals i el candidat d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufian, es compromet a ‘augmentar la seguretat’ al carrer mitjançant polítiques que reforçaran la presència policial i la persecució de la joventut dels barris més precaris.

Mariona Tasquer

dijous 30 de març de 2023
Facebook Twitter

El pròxim diumenge 28 de maig es celebraran les eleccions municipals a tot l’Estat, i això es comença a notar als diferents partits del Règim. Gabriel Rufian abandona el congres dels diputats per presentar-se a les eleccions municipals de Santa Coloma de Gramenet, una clara estratègia d’Esquerra Republicana per guanyar popularitat i vots en un dels bastions del PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Recentment, Rufian ha presidit un acte amb el Conseller d’Interior, afirmant que si guanya les municipals i es converteix en alcalde, "l’alcaldia es farà càrrec de les funcions de seguretat del municipi". Ha afirmat també que pretén posar més llums i càmeres de videovigilància a la ciutat, augmentant la vigilància, així com també la persecució de la joventut. A més es crearan quaranta nous efectius de la Policia Local; Rufian assegura que hi haurà un policia a cada barri i que ‘treurà a la policia de les comissaries’ amb la intenció de que estiguin patrullant al carrer.

I no només es compromet a un increment de la Policia Local, sinó que es compromet a una major coordinació de l’ajuntament amb la Conselleria d’Interior per augmentar la presència dels Mossos d’Esquadra a la nostra ciutat. Mesura que va desenvolupar Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya i membre d’Esquerra Republicana.

Rufian defensa a la seva campanya que és hora de ‘no votar als de sempre’, un lema que perd el sentit quan ERC està demostrant que vol continuar amb la política de securització i criminalització dels barris més precaris. Una política que s’ha vist durant tota la legislatura del PSC a l’alcaldia de Santa Coloma i d’altres municipis de l’àrea metropolitana. Nuria Parlon, alcaldessa del PSC, ha incrementat la presència policial i la persecució dels joves als barris més precaris de Santa Coloma; és la responsable de la creació de la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR), una unitat especial de la Policia Local destinada a la persecució del jovent precari.

Ho vam veure amb la intervenció clau de la USIR al desallotjament del CSO La Kasa Estudi Nou i en el desnonament de quatre famílies que vivien en un bloc ocupat al costat i amb el dispositiu policial desplegat en una manifestació contra el desallotjament, on es va reprimir amb càrregues al jovent. No hem d’oblidar tampoc els 12,5 milions d’euros que va destinar a la construcció d’una comissaria al barri del Raval, un dels barris més precaris i criminalitzats de la ciutat.

Esquerra Republicana i Gabriel Rufian busquen ser una alternativa a l’alcaldia de Nuria Parlon i el PSC, ens volen fer creure que no són com els de sempre, però si que ho són. Augment de la presència policial, inversió en comissaries i càmeres de videovigilància, creació de unitats especials de la Policia Local i major coordinació amb els Mossos d’Esquadra; totes són mesures de criminalització i persecució de la joventut i la classe treballadora. Fora policia dels nostres barris!


Facebook Twitter

Mariona Tasquer

Estudiant de la UB i militant de Contracorrent i Pa i Roses

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï