×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Més de 500 persones a la Universitat d’estiu de Révolution Permanent

Amb delegacions de diferents països i sectors del món del treball i la joventut, es va iniciar la primera universitat d'estiu de Révolution Permanente, secció francesa de la Xarxa Internacional La Izquierda Diario.

Comité de Redacción de Révolution Permanente

diumenge 28 d’agost de 2022
Facebook Twitter

Dimecres a la nit començava la universitat d’estiu de Révolution Permanente als Alps francesos. Abans de l’inici de les formacions i els tallers, prop de 500 persones van poder reunir-se i conèixer-se després de dos anys marcats per la pandèmia, aprofitant un lloc excepcional i els magnífics paisatges dels voltants.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

Durant l’obertura es van exposar els objectius de l’esdeveniment. Davant la crisi econòmica, la catàstrofe climàtica i la guerra, és urgent armar-se teòrica, estratègica i políticament per afrontar els reptes que s’aveïnen. En un ambient molt animat, es van presentar una a una les diferents delegacions participants: treballadors de la indústria aeronàutica, del transport, de la neteja, de la sanitat, de refineries, supermercats, de la indústria alimentosa i del sector educatiu. A més van participar molts activistes estrangers, d’Alemanya, Itàlia, l’Estat espanyol, Suïssa, de l’altre costat de l’Atlàntic i fins i tot de Corea del Sud, per debatre i intercanviar junts sobre les tasques que ens planteja la situació actual, marcada per la inestabilitat global i la reactualització del que Lenin va dir període de crisi, guerres i revolucions, que s’obre a principis del segle passat i on es comença a plantejar la possibilitat que la classe obrera prengui el poder.

El dijous al matí es van realitzar els sis tallers que estaven programats. Des de la guerra d’Ucraïna fins a la crisi econòmica, passant pel debat sobre la necessitat de construir un partit revolucionari, que va comptar amb la presència de Yvan Lemaître, membre de la direcció del NPA (Nouveau Parti anticapitaliste) i líder de la tendència Démocratie Révolutionnaire. La principal preocupació va ser comprendre tan bé com sigui possible la situació nacional i internacional, tant en el pla estratègic com en el polític.

Més tard es va celebrar la primera ronda de formació sobre marxisme i les lliçons del partit socialdemòcrata alemany abans de 1914. En contra de qualsevol enfocament purament històric, els debats d’aquesta època prenen nova rellevància amb les discussions que travessen l’extrema esquerra a França i a tot el món. El dia va acabar amb un taller sobre com fer front a la repressió en les manifestacions i en la custòdia policial amb advocats, així com una taula rodona amb treballadors de la nova generació obrera, activistes de Révolution Permanent, pertanyents a diferents sectors.

Una primera jornada que mostra que a França hi ha una nova generació de joves que no tenen res a agrair-li a aquest sistema i que lluiten perquè l’estratègia del marxisme s’obri pas entre les majories treballadores.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Révolution Permanente (@revolutionpermanente.fr)


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques