×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Més de 500 persones a la Universitat d’estiu de Révolution Permanent

Amb delegacions de diferents països i sectors del món del treball i la joventut, es va iniciar la primera universitat d'estiu de Révolution Permanente, secció francesa de la Xarxa Internacional La Izquierda Diario.

Facebook Twitter

Dimecres a la nit començava la universitat d’estiu de Révolution Permanente als Alps francesos. Abans de l’inici de les formacions i els tallers, prop de 500 persones van poder reunir-se i conèixer-se després de dos anys marcats per la pandèmia, aprofitant un lloc excepcional i els magnífics paisatges dels voltants.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

Durant l’obertura es van exposar els objectius de l’esdeveniment. Davant la crisi econòmica, la catàstrofe climàtica i la guerra, és urgent armar-se teòrica, estratègica i políticament per afrontar els reptes que s’aveïnen. En un ambient molt animat, es van presentar una a una les diferents delegacions participants: treballadors de la indústria aeronàutica, del transport, de la neteja, de la sanitat, de refineries, supermercats, de la indústria alimentosa i del sector educatiu. A més van participar molts activistes estrangers, d’Alemanya, Itàlia, l’Estat espanyol, Suïssa, de l’altre costat de l’Atlàntic i fins i tot de Corea del Sud, per debatre i intercanviar junts sobre les tasques que ens planteja la situació actual, marcada per la inestabilitat global i la reactualització del que Lenin va dir període de crisi, guerres i revolucions, que s’obre a principis del segle passat i on es comença a plantejar la possibilitat que la classe obrera prengui el poder.

El dijous al matí es van realitzar els sis tallers que estaven programats. Des de la guerra d’Ucraïna fins a la crisi econòmica, passant pel debat sobre la necessitat de construir un partit revolucionari, que va comptar amb la presència de Yvan Lemaître, membre de la direcció del NPA (Nouveau Parti anticapitaliste) i líder de la tendència Démocratie Révolutionnaire. La principal preocupació va ser comprendre tan bé com sigui possible la situació nacional i internacional, tant en el pla estratègic com en el polític.

Més tard es va celebrar la primera ronda de formació sobre marxisme i les lliçons del partit socialdemòcrata alemany abans de 1914. En contra de qualsevol enfocament purament històric, els debats d’aquesta època prenen nova rellevància amb les discussions que travessen l’extrema esquerra a França i a tot el món. El dia va acabar amb un taller sobre com fer front a la repressió en les manifestacions i en la custòdia policial amb advocats, així com una taula rodona amb treballadors de la nova generació obrera, activistes de Révolution Permanent, pertanyents a diferents sectors.

Una primera jornada que mostra que a França hi ha una nova generació de joves que no tenen res a agrair-li a aquest sistema i que lluiten perquè l’estratègia del marxisme s’obri pas entre les majories treballadores.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Révolution Permanente (@revolutionpermanente.fr)


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

I què fem contra l'extrema dreta?

I què fem contra l’extrema dreta?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques