Catalunya

BARCELONA

Més de 2.500 persones es manifesten al crit de “Parem la Llei Aragonès”

Aquesta diumenge s'han manifestat a Barcelona unes 2.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, contra la Llei Aragonès. Una llei confeccionada per ERC i que suposa un salt en la privatització dels serveis públics.

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas @mangic_cv / Barcelona

diumenge 17 de novembre de 2019| edició del dia

La gran manifestació d’avui ha recorregut des de les 12hs el centre de Barcelona contra la Llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a llei Aragonès, en referència a qui l’ha confeccionat, el conseller d’Economia Pere Aragonès.

Et pot interessar: Pagar per viure: sobren raons per a lluitar contra la Llei Aragonés

Per part seva, Marca Casanova del sindicat IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) ha denunciat que aquesta llei “posa en el punt de mira dels mercats els serveis més bàsics de la ciutadania com són la sanitat, l’educació i els serveis socials” i ha criticat al Govern de la Generalitat per “obrir el paraigua a la privatització d’aquests serveis”.

Aquesta manifestació és la culminació d’altres manifestacions i l’ocupació per part ee la plataforma Aturem la Llei Aragonès de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat a Barcelona.

Entre les organitzacions presents hi havia la CUP i la diputada al Parlament, Maria Sirvent, que ha dit que "aquesta llei comporta una nova ofensiva privatitzadora i una degradació pitjor de la que estem sofrint, de les condicions dels serveis i laborals de les treballadores”.

La manifestació ha acabat a la plaça Sant Jaume, amb la lectura d’un manifest unitari per part de representants dels diferents sectors i entitats integrants de la “Plataforma Aturem la Llei Aragonès”.
temes relacionats

Precarietat laboral   /    Catalunya   /    Mobilitzacions   /    Privatitzacions   /    Barcelona

Comentaris

Comentar