Internacional

MEDI AMBIENT

Més de 100.000 activistes protestaran durant la COP26 a Glasgow

Amb mobilitzacions, accions i performances, diferents organitzacions defensores del medi ambient protestaran a Glasgow durant la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26).

dimarts 2 de novembre| edició del dia

Activistes d’Oxfam parodien als presidents i primers ministres de Rússia, Itàlia, França, Gran Bretanya, els EUA, Alemanya, el Canadà, l’Índia i la Xina durant la conferència sobre el canvi climàtic. Reuters/Lee Smith

Segons van informar diferents organitzacions defensores del medi ambient s’espera que almenys 100.000 manifestants participin en diferents manifestacions a Glasgow, durant la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26). Aquí una llista de les principals activitats informada per gbnews.

Extinction and Rebellion i Insulate Britain són només alguns dels grups que podrien paralitzar la ciutat. L’activista Greta Thunberg també es troba a Glasgow des del dissabte, mentre que Oxfam i Ocean Rebellion ja han realitzat algunes accions a la ciutat.

Un manifestant disfressat de dinosaure sosté un cartell mentre es du a terme la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

Dilluns 1 de novembre - Tren Rebel Roig

Extinction Rebellion s’unirà als membres del grup Xarxa Bridge Rebel que va començar una peregrinació amb tren de tres dies a Cornwall el 30 d’octubre i acaba a Glasgow.

Dimecres 3 de novembre - Greenwash March

Glasgow serà testimoni d’una marxa pel centre de la ciutat, a partir del migdia.

Divendres 5 de novembre - Fridays for Future march

Els manifestants marxaran a partir de les 11 hores en una manifestació que conclourà a George Square.

Dissabte 6 - Dia d’acció mundial

El dia de protestes més gran planificat, amb entre 50.000 i 100.000 activistes als carrers de Glasgow. La marxa comença a Kelvingrove Park i acaba a Glasgow Green a través del centre de la ciutat.

7 al 12 de novembre: protestes a menor escala

Els activistes tindran com a objectiu mantenir la pressió sobre els líders mundials durant la durada de la cimera. Podrien tenir lloc protestes més petites en tot el Regne Unit a mesura que els activistes busquin transmetre el seu missatge als polítics i votants.
temes relacionats

Cimera del canvi climàtic   /    Protestes   /    Escocia   /    Internacional

Comentaris

Comentar