×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Menys temps de quarantena i més restriccions de cara a cap d’any

Avui mateix ha tingut lloc una reunió de Sanitat amb el Consell Interterritorial per a abordar la sisena onada de la pandèmia en plenes festes. En aquesta, van decidir reduir els dies de quarantena de més de 500.000 contagiats.

EsquerraDiari.cat

dimecres 29 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Aquest dimarts s’ha arribat a un nou màxim de positius de Covid amb 100.000 nous contagis. I encara que en la gran majoria dels casos sobre persones vacunades transita amb símptomes lleus o de manera asimptomàtica, la seva gran capacitat de contagi, pressiona de manera important el sistema de salut.

En l’última setmana, les hospitalitzacions han crescut en un 29% (2.218 pacients més) i els ingressos en l’UCI un 18% (en 264). Un sistema de salut, que no ha estat estructuralment reforçat per a fer front a la pandèmia i molt tocat després de dècades de retallades. Això està portant al límit al personal sanitari.

En aquest marc, Carolina Darias, la ministra de Sanitat va reunir els consellers autonòmics en la Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a discutir com abordar la sisena onada.

La Ponència de Alertas, composta per experts i tècnics en epidemiologia, després d’estudiar i debatre el tema en el Consell Interterritorial que l’aïllament de 10 dies que regia fins ara per als positius de Covid, estiguin o no vacunats, serà rebaixat fins als 7 dies. Una resolució en la línia que proposaven prèviament a aquesta reunió comunitats com Andalusia i Madrid. A les quals també es va sumar Catalunya.

Això respon a evitar que s’escalabrin en ple pic de la Òmicron molts serveis essencials per la quantitat de contagis entre el seu personal, així com les baixes en general d’altres sectors, la qual cosa els permet evadir el cost econòmic que això suposa, enfront d’un virus que -segons alguns estudis- tindria temps més curts d’incubació.

Una mesura en el mateix sentit que ja han pres altres països com el Regne Unit o els EUA, que ja ha anunciat Grècia amb la premissa de "no paralitzar" el país i que remenen uns altres com Itàlia.

Isabel Rodríguez, la Ministra portaveu del govern va donar suport a aquelles comunitats que estan estudiant restriccions de cara a la Nit de cap d’any, que se celebrarà aquesta setmana enmig d’una forta alça dels contagis.

Més enllà de la vacunació, les mesures coercitives, i portar al personal sanitari al límit enmig de la sisena onada, se segueix sense abordar l’enfortiment del sistema de salut pública amb l’augment massiu de personal sanitari, d’infraestructures i pressupostari així com altres mesures elementals com l’alliberament de les patents de les vacunes de les farmacèutiques per a contenir el virus i les seves variants a nivell mundial. Sense parlar de les conseqüències econòmiques i socials per a la classe treballadora i les majories populars.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles