×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Menors i persones grans soles sense menjador: Telepizza no te la solució, la tenim els treballadors

No volem continuar treballant sota risc per a engrossir els seus beneficis. No volem ERTE, sinó llicències amb el 100% del sou a càrrec de Telepizza. Que les grans empreses del sector siguin intervingudes i nosaltres, de manera democràtica i autoorganizada, podrem donar solució a problemes socials com aquest.

Asier Guerrero

dimecres 18 de març de 2020
Facebook Twitter

A l’Estat espanyol desenes de milers de nens i nenes s’han quedat sense beca menjador, per a molts el seu principal menjar del dia. A més, dos milions de persones grans viuen soles, i 850.000 tenen més de 80 anys. Moltes d’elles, per les limitacions de l’edat i les pensions de misèria, solen menjar a centres de dia, casals o centres cívics, que també estan tancats Què passarà amb tota aquesta gent durant les setmanes de confinament obligatori que tenim per davant?

El govern de la Comunitat de Madrid ha sortit amb la proposta de contractar a la nostra empresa, Telepizza, per encarregar-se del repartiment de servei d’àpats per als menors beneficiaris de beques menjador. De les persones grans ni es parla. Una solució que ni resol el problema social, ni respecta els drets dels treballadors i, sobretot, suposarà que aquesta multinacional pugui continuar omplint la seva guardiola.

Ayuso li encarrega resoldre aquest problema a una empresa que està sent denunciada pels seus treballadors i els seus delegats per intentar aprofitar l’actual crisi per a continuar fent caixa. Ens ha continuat obligant a anar a treballar sense respectar les mínimes mesures de prevenció. Ni la distància de seguretat entre treballadors, ni el tancament de l’atenció telefònica, ni molt menys guants, bates o màscara. Les i els treballadors de Telepizza no volem continuar treballant arriscant la nostra salut, la dels nostres i la dels clients per a continuar engrossint el compte de beneficis de l’empresa. Per això estem exigint el tancament de les botigues si no hi ha mesures de prevenció i seguretat.

Davant l’acumulació de denúncies i la previsió que hi haurà una caiguda significativa de la demanda, l’empresa vol presentar un ERTE i enviar-nos a tots a casa. Una mesura que ens envia a casa amb unes condicions que faran molt difícil la nostra supervivència, amb un salari ja de per si mateix de misèria retallat en un 30%. Per no dir que, el cost d’aquesta aturada, no recaurà en els seus milionaris beneficis, si no en les arques públiques, i per tant abonant les futures retallades que se’ns voldran aplicar. Per això estem exigint que volem anar-nos-en amb llicències pagades amb el 100% del sou a costa dels seus milionaris beneficis.

Ara bé, de la mateixa manera que els i les treballadores de la sanitat, la neteja, els supermercats i tants altres sectors, són els que estan al peu del canó per atallar la greu crisi soci-sanitària i allò fonamental per al manteniment de la vida de milions de famílies, les i els treballadores de l’hostaleria, i en el meu cas de Telepizza, també podríem contribuir sota la nostra decisió i autoorganització.

No com vol Díaz Ayuso, treballant sota la tutela de la mateixa empresa que no ha posat les mínimes condicions de prevenció en aquests dies, que produeix un menjar de baixíssima qualitat alimentaria i que només pensa en el guany. Sinó prenent a les nostres mans la resolució del problema dels centenars de milers que poden començar a passar autentiques calamitats alimentaries a les pròximes setmanes.

És hora d’exigir que totes les grans cadenes de l’hostaleria siguin intervingudes sense indemnització i posades sota el control democràtic de comitès de salut laboral i higiene, formats per representants dels treballadors i l’assessorament de dietistes professionals. Que les condicions de treball, seguretat, torns, jornades i altres aspectes organitzatius es dirigeixin i coordinin per aquests comitès. Que les seves milers de cuines distribuïdes per tot el territori, vehicles, proveïdors propis i la resta de recursos es posin a la disposició de produir exclusivament menjar per atendre els sectors més vulnerables.

Estem davant una crisi històrica. Perquè la sortida de la mateixa no sigui a costa de la classe treballadora i les majories socials, com en l’anterior, necessitem mesures com aquestes. Que toquin el cor dels beneficis i interessos dels grans capitalistes per a fer-li front, i no les minvades butxaques obreres. I que ens tingui a nosaltres, la classe treballadora, com a part central de la solució, com els sanitaris aplaudits estan demostrant dia rere dia.


Facebook Twitter

Asier Guerrero

Delegado de CGT Telepizza, Zaragoza

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah