Política Estado Español

CATALUNYA

Massiva manifestació per la llibertat dels presos polítics a Barcelona

Aquest dissabte, al voltant de 200.000 manifestants, segons les organitzacions convocants, van prendre els carrers de Barcelona al crit de Presos polítics llibertat!

diumenge 15 de juliol de 2018| edició del dia

Foto: EFE/ Enric Fontcuberta

Aquest dissabte els carrers de Barcelona s’han tornat a omplir al crit de Presos polítics llibertat! "Ni presó, ni exili, us volem a casa". Més de 100.000 persones per a la Guàrdia Urbana, al voltant de 200.000 persones per a les organitzacions convocants com Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC).

Han estat presents el president de la Generalitat, Quim Torra i membres del Govern com el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi. Així com també els partits independentistes PDeCAT, JxCat, ERC, la CUP. També els comuns i Demòcrates.

La manifestació va començar a l’encreuament entre els carrers de Tarragona i Diputació fins a dirigir-se cap a l’antiga presó Model on es va realitzar un acte amb la intervenció de les organitzacions convocants.

Aquesta manifestació es dóna en el marc que el tribunal de Slesvig-Holstein encarregat de la causa d’extradició contra l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dictaminat com a “inadmissibles” els delictes de rebel·lió i sedició pels quals el jutge del Tribunal Supremo, Pablo Llarena, li reclamava.

Encara que accepta poder extraditar-lo pel delicte de malversació de fons públics, sense entrar a valorar si va existir o no. Una decisió aquesta última que serà recorreguda pels advocats de Puigdemont, amb el que previsiblement quedarà en sol alemany i en llibertat unes setmanes o mesos més fins que es resolgui aquest recurs.

Tot, alhora que s’ha iniciat el trasllat dels presos polítics independentistes cap a presons catalanes. Tot un gest de Sánchez, “l’altra pota” que sostenia l’aplicació del 155 durant el mandat de Rajoy, però que no ofereix cap sortida per al moviment democràtic català.
temes relacionats

Presos polítics   /    Independència de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Règim del ‘78   /    Catalunya

Comentaris

Comentar