×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Marlaska prohibeix la concentració del 1 de maig del sindicalisme alternatiu a Barcelona

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), ha rebut una comunicació del ministre de l’interior F. Grande-Marlaska, que va prohibir una concentració el 1 de maig a la plaça Sant Jaume organitzada, amb totes les garanties sanitàries i de seguretat possibles. Publiquem el seu comunicat.

EsquerraDiari.cat

dijous 30 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Aquesta concentració unitària i reduïda a plaça Sant Jaume, estava prevista el divendres per l’1 de Maig. Però, abans que l’Estat els hagi respost si els ho autoritza o no, els Mossos d’Esquadra ja han avisat que actes de denúncia a tot manifestant que intercepti aquest dia i que, per tat, "els multarà".

Entre els col·lectius que s’han sumat a la iniciativa de la IAC i de LLuita Internacionalista, com CGT, COS, Fapac, la Plataforma 3-O, Procés Constituent, Marea Blanca, Papeles para todos o la CUP.

La IAC va informar que, aquest dimecres a la nit, "directament a casa a l’hora de sopar, al més vell estil del motorista franquista, vàrem rebre la comunicació en ma en la que el ministre de l’interior F. Grande-Marlaska ens prohibia la concertació, comunicada amb tots els requisits administratius, de 50 persones a la plaça Sant Jaume organitzada, amb totes les garanties sanitàries i de seguretat possibles, per commemorar la jornada reivindicativa de la classe treballadora i d’homenatge als seus morts I represaliats".

Explica a més com s’ está utilitzant l’Estat d’alarma per legitimar la represión i prohibición de tota manifestació: "Tant normatives com la jurisprudència indiquen que l’estat d’alarma no pot comportar la suspensió de drets fonamentals, inclòs el de reunió, expressió, participació i, en conseqüència, de manifestació.

I valoran una contradicció entre aquesta prohibició i les gestions de part de l’Ajuntament de Barcelona, de seguretat insuficients i la militarizació del espai públic, "per mitjans de comunicació i xarxes socials, concentracions com la roda de premsa de l’alcaldessa de Barcelona el 24 d’abril, les condicions amb les que ha de viatjar la classe treballadora de l’àrea metropolitana en el transport públic, les inútils desfilades militars, o les declaracions de premsa del cap de l’oposició a les granges de borregos…"

Denuncien també, "les actuals amenaces de repressió indiscriminada dels Mossos d’Esquadra, en els mitjans de comunicació, cap a les persones que intentin exercir els seus drets fonamentals aquest 1r de maig" i "dels actuals governs autoanomenats els “més progressistes de la història d’Espanya”, es continuï gestionant, polítiques contràries als interessos de la classe treballadora des de la repressió, la llei mordassa, l’estat policial, la militarització i la persecució sancionadora administrativa i penal".

Aclaració: El passat 30 d’abril vam publicar a Esquerra Diari aquest article sobre la prohibició de part de Grande Marlaska de la manifestació convocada per a l’1 de maig a Barcelona per part de diverses organitzacions sindicals, socials i polítiques. En aquest article reproduíem fragments del comunicat de denúncia de la Intersindical Anternativa de Catalunya a la qual assenyalàvem com a convocant de la protesta, a la qual s’havien adherit altres organitzacions, de les quals esmentem algunes d’elles. Els companys i companyes de Lluita Internacionalista ens van fer arribar en una carta que la seva organització va ser també part dels convocants, presentant també la comunicació que va ser denegada. Fet que desconeixíem al moment de redactar la notícia, al no haver rebut el comunicat on la seva organització denunciava també la prohibició governativa. Per tant incorporem a l’organitació Lluita Internacionalista "Entre els col·lectius que s’han sumat a la iniciativa de la IAC i LLuita Internacionalista, com CGT, COS, Fapac, la Plataforma 3-O, Procés Constituent, Marea Blanca, Papeles para todos o la CUP".


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid