Política Estat espanyol

HABITATGE

Maria Sirvent: "El 50% de les families monoparentals estan en risc de desnonament"

Maria Sirvent, diputada de la CUP, ha sigut crítica amb la política d'habitatge del Govern que proritza els interesos dels grans especuladors i la banca, en comptes de donar solucions per a resoldre l'emerència habtiacional.

dimecres 4 de març de 2020| edició del dia

Un dia després del desnonament de les families del Bloc Llavors del Poble Sec, el primer que la Generalitat ha executat amb els Mossos després de la negativa del tenidor de l’immoble, el fons voltor Vauras, a presentar un lloguer social alternatiu, Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya ha sigut crítica amb la política d’habitatge que duu a terme el Govern.

Sirvent ha manifestat que "potser hauriem de parlar de l’Àngela, de la Cristina, de la Silvia, de la Mari Carmen de 78 anys, de ja Júlia de L’Hospilatet, de la Sofia i les seves filles del Raval, de l’avia de 90 anys de L’Hospitalet també o de l’avia d’Hostafrancs i de la Saioa i les seves filles. I si us fixeu, només he dit noms de dones perquè el 50% de les families monoparentals estan en risc de desnonament", remarcant així que en una de les emergències socials més greus a Catalunya com és la de l’habitatge, i de la que les institucions no se’n fan carrec, un percentatge molt elevat està conformat per un sector molt vulnerable com és la familia monoparental.

I seguidament, la diputada cupaire ha qüestionat la forma de legislar del Govern de la Generalitat per garantir el dret a l’habitatge, denunciant que "ens veniu a explicar el que es pot legislar i tot allò que és constitucional, però sembla que el que és constitucional a dia d’avui és que Vauras o Blackstone especulin sense limits els nostres barris i facin fora a les veines".

Així, Maria Sirvent ha sigut molt clara al respecte de com les institucions i també el Govern de la Generalitat prioritzen els interesos dels grans tenidors de pisos buits i ha acabat dient que "també és constitucional que el Tribunal Suprem falli sistematicament a favor de banquers, mentre cada dia fan fora families de casa seva. Aquí hi ha una guerra entre els poderosos, els banquers i els especuladors i les veines".
temes relacionats

Desnonaments   /    Candidatura d’Unitat Popular (CUP)   /    Dret a l’habitatge   /    Habitatge   /    Política Estat espanyol   /    Catalunya

Comentaris

Comentar