×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Manifestacions a l’Estat espanyol en defensa de la llibertat d’expressió

A diverses ciutats es van realitzar manifestacions sota el lema #KallaLaBoca denunciant la repressió i la persecució a la llibertat d'expressió.

dimecres 14 de febrer de 2018
Facebook Twitter

Diferents plataformes i organitzacions van convocar concentracions per la llibertat d’expressió per a aquest dimarts en tot l’Estat i també enfront de les ambaixades d’Espanya en una desena de ciutats del món.

Les mobilitzacions són una resposta a la contínua i creixent persecució a la llibertat d’expressió. Activistes, periodistes, cantants, tuitaires, artistes, tots ells estan sent perseguits per la “justícia” de l’Estat espanyol. Jutges, fiscals i el govern tracten de callar la boca a tots i totes aquelles que qüestionen algun aspecte d’aquest règim polític i el sistema que sosté.

A aquesta convocatòria s’han sumat desenes d’organitzacions socials, polítiques i sindicals. Aquesta cerca fer una crida en defensa de la llibertat d’expressió. Els casos de Valtonyc i Hasel han estat notícia en les últimes setmanes. Pablo Hasel va declarar dijous passat davant l’Audiència Nacional (tribunal espanyol) i s’enfronta a dos anys i nou mesos de presó per una cançó de denúncia de la monarquia i per la publicació d’alguns tuits. Aquests casos són els últims coneguts, però no els únics. Són molts els que en els últims anys han hagut de declarar davant el poder judicial per cançons, publicacions, tuits o fotomontatges com és el cas de l’últim artista cridat a judici per fer un muntatge en photoshop posant el seu rostre sobre una imatge de Jesucrist.

Casos com el de Boro LH, periodista de la Haine, perseguit per publicar continguts en el seu Facebook però també per informar de la repressió a les marxes de la dignitat, Cassandra Vera condemnada per publicar tuits sobre a l’atemptat contra Carrero Blanco, Valtonyc per criticar a la monarquia en les seves cançons, els titellaires per fer una obra criticant els muntatges policials, o Hasel també per criticar a la monarquia. I segueixen sent només alguns dels casos més destacats.

La situació de persecució a una mínima llibertat democràtica com és la llibertat d’expressió ha tingut la seva expressió en el que ha succeït, i segueix succeint a Catalunya. A la brutalitat de la repressió contra el referèndum independentista, li han seguit successives detencions, amenaces de controlar els mitjans i, l’última del PP: l’esmena que va registrar in extremis el dimarts al Congrés dels Diputats, per prohibir l’indult per a condemnes per rebel·lió o sedició.

Per enfrontar aquestes mesures repressives és necessari avançar en coordinar totes aquestes mobilitzacions en la perspectiva de crear un gran moviment antirrepressiu en el qual totes les organitzacions socials, sindicals, juvenils i de l’esquerra posin tot la seva força.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria