Política Estat espanyol

SÀHARA

Manifestació pel Sàhara Lliure: Marroc culpable, Espanya responsable!

Ahir per la tarda es van trobar de nou dues manifestacions per reclamar la sobirania del Sàhara, aquest cop davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona.

Aitor M.

Estudiant de ciències polítiques- Universitat de Barcelona

dijous 17 de desembre de 2020| edició del dia

L’anterior manifestació a Barcelona que demanava l’alliberació del poble sahrauí es va dur a terme davant del consolat del Marroc, on es va veure una rapida reacció per part del Rei del Marroc i va organitzar una contramanifestació davant de les portes.

Aquesta vegada s’han convocat les dues manifestacions davant de la delegació del govern espanyol per exigir un posicionament de l’Estat espanyol. Els manifestants marroquins demanaven el reconeixement per part de l’executiu de Sánchez de la sobirania del Marroc sobre el Sàhara. I per una altra part, els manifestants sahrauís denuncien a l’Estat espanyol com a responsable i còmplice dels crims contra el poble sahrauí.

La manifestació va transcórrer amb normalitat exceptuant un moment, on els manifestants marroquins es van començar a encarar amb un home que anava en direcció a la manifestació sahrauí amb una bandera d’aquesta. Per la part de la manifestació pel Sàhara lliure es van veure fotografies del Rei Mohammed VI i les banderes del Marroc i Israel. També van fer una declaració demanant la responsabilitat de les administracions espanyoles i catalanes amb el conflicte i la seva culpa, al final d’aquesta lectura del manifest es va veure com destrossaven un mur de caixes de cartró que havien muntat en mig del carrer, on simulaven derivar el mur que divideix el país a causa de l’ocupació del Marroc.

Hem de seguir lluitant contra els estats imperialistes que oprimeixen a la classe treballadora mundial. En mig de la crisis sanitària i econòmica l’Estat Espanyol segueix donant suport a la monarquia marroquí, i aquesta portant a la guerra un poble que porten anys oprimint, explotant i dividint.
temes relacionats

Marroc   /    Sàhara occidental   /    Sàhara   /    Política Estat espanyol   /    Internacional

Comentaris

Comentar