×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Manifestació a París: "contra Le Pen i Macron, la resposta és al carrer"

La manifestació es dona a pocs dies de la segona volta de les eleccions que confrontarà a Emmanuel Macron i la seva política antisocial, autoritària i racista que va obrir el camí a l'extrema dreta, a Marine Le Pen.

EsquerraDiari.cat

dissabte 16 d’abril
Facebook Twitter

Aquest dissabte milers de persones responen a la crida d’organitzacions contra el racisme, la xenofòbia i l’extrema dreta i encapçalen la manifestació a París per la campanya nacional de Solidarité contra el racisme i la ultradreta.

Al costat d’ells es mobilitzen referents dels armilles grogues, refugiats sense papers, estudiants de la universitat de la Sorbona i organitzacions polítiques d’esquerra.

La manifestació es dona a pocs dies de la segona volta de les eleccions que enfrontarà a l’actual president, Emmanuel Macron, i la candidata de l’extrema dreta, Marine Le Pen, per a definir qui estarà al capdavant de l’Executiu francès els pròxims 5 anys.

Per aquest motiu en la manifestació es veuen els cartells i cants amb un missatge clar: "Ni Le Pen, Ni Macron". Si l’extrema dreta és obertament racista i xenòfoba, durant el seu mandat Emmanuel Macron amb les seves polítiques antisocials, autoritàries i racistes va obrir el camí perquè s’enforteixi el discurs de Marine Le Pen, la pitjor enemiga del món del treball i les classes populars.

La mobilització d’aquest dissabte no és l’única expressió contra els candidats que a la presidència. A la universitat de la Sorbona centenars d’estudiants van realitzar assemblees, van prendre facultats i s’han manifestat contra les polítiques de tots dos candidats. "No accepto aquest xantatge. En la segona volta m’abstindré i lluitaré al mateix temps. La lluita contra Macron i Le Pen tindrà lloc als carrers, llocs d’estudi i treball. La tercera volta social comença ara!" deia una estudiant.

Els estudiants també protesten en suport dels estudiants que van fugir de la guerra a Ucraïna i per denunciar una classificació racista que s’expressa les universitats. De fet, la institució fa una distinció escandalosa entre les persones que fugen de la guerra, dividint entre els refugiats de nacionalitat ucraïnesa i els refugiats que fugen de la guerra però són d’una altra nacionalitat.

La manifestació dels estudiants d’ahir va culminar producte de la repressió policial que va atacar amb violència aquesta convergència entre la manifestació de suport als estudiants estrangers i l’ocupació de la Sorbona. A la nit, molts manifestants van ser gasats i apallissats. Una feroç repressió que no va aconseguir aturar la determinació dels estudiants.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Judici per la readmissió d'Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

Judici per la readmissió d’Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”