×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Manifest dels treballadors de Titanlux en vaga

Els treballadors i treballadores de Titanlux en defensa dels seus llocs de treball presenten un manifest en el que criden al suport de la vaga i les diferents mobilitzacions. A continuació reproduïm el manifest.

IzquierdaDiario.es

dissabte 2 de desembre de 2017
Facebook Twitter

Edición castellano

Manifest de solidaritat amb els treballadors/es acomiadats/des per l’empresa Titanlux

El passat dia 31 d’octubre l’empresa de pintures Titanlux, va procedir a acomiadar a 24 treballadors/es de les seves instal·lacions centrals situades al polígon Pratenc de El Prat de Llobregat, aquests acomiadaments se sumen a d’altres produïts amb anterioritat en el mes de juliol, amb el que en el que va d’any la xifra total d’acomiadaments aconsegueix un total de 74 treballadors.

Si bé fins al mes d’abril, els acomiadaments havien estat acordats a través de prejubilaciones pactades, o arribant a acords individuals, a partir de juliol, i sobretot a l’octubre, el gruix dels acomiadaments objectius, es van produir de forma unilateral per part de l’empresa i sense acord per part dels treballadors/es.

Però si en els anteriors acomiadaments es van aconseguir acords, no va ser per la voluntat explícita dels acomiadats/es, que davant la incertesa del resultat del judici, els llargs terminis fins a la seva realització i la desigualtat de condicions, en una negociació individual amb l’empresa, van optar per acceptar les propostes d’indemnització ofertes per l’Empresa.

Davant aquests mal anomenats «acords pactats», i la decidida actitud d’un grup de treballadors/es acomiadats/es, que no han entrat a negociar les condicions dels seus acomiadaments, plantant-se en defensa del seu lloc de treball, la plantilla en assemblea ha decidit dir prou davant l’amenaça de nous acomiadaments, i exigir la readmissió dels companys acomiadats.

Per a això, com a primera mesura, s’ha fet una convocatòria d’aturs continuats, tots els dimarts i dijous, durant dues hores per torn, mesura a la qual durant les properes setmanes s’aniran sumant altres propostes de mobilització.

Ens trobem amb l’enèsim cas d’una empresa que malgrat ser capdavantera del sector en vendes i tenir beneficis, tracta d’augmentar els mateixos aplicant el dogma neoliberal en matèria de direcció d’empreses, que sempre passa per flexibilitzar la plantilla mitjançant la reducció del nombre de treballadors fixos, externalitzar el màxim de la seva producció i substituir-los per uns altres amb condicions salarials i de contractacions més precàries.

Indústries Titan, va tancar l’any 2016, amb una facturació de 103 milions d’euros, amb els quals va obtenir uns beneficis de 2,3m d’euros.

Aquesta necessitat apressant d’obtenir més beneficis, de forma ràpida i fàcil, ve determinada pels forts deutes contrets pels seus propietaris, la família Folch-Rusiñol, en el terreny financer especulatiu i que els han suposat unes pèrdues superiors a 90 milions d’euros.

Aquest gran daltabaix financer ha comportat una sèrie de préstecs i refinançaments que de forma poc ètica han acabat traspassant-se als comptes de l’Empresa.

No ens sembla just que els treballadors hagin de pagar, en forma d’acomiadaments, problemes econòmics aliens totalment a la marxa de l’Empresa.

Des de la plataforma solidària amb els acomiadaments de Titanlux fem una crida a la ciutadania per mostrar la seva solidaritat de forma activa amb els treballadors acomiadats, i a participar en aquelles mobilitzacions que des del Comitè de vaga es vagin convocant per manifestar el rebuig a aquestes pràctiques empresarials que solament persegueixen obtenir el màxim benefici a costa d’empobrir a la classe treballadora.

Per això exigim a la direcció de l’Empresa:

La readmissió immediata dels treballadors acomiadats en lluita.

La retirada de tots els plans de reducció de la plantilla.

El cessament de les externalizacions.

El manteniment de les condicions de treball i salarials.

Per a adhesions i contacte: [email protected]

Nº de compte caixa de resistència: ÉS291491000129300009452

Plataforma de solidaritat amb els acomiadats de Titanlux


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria