×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Madrid es mobilitza en repulsa a la sentència del Procés

Nombrosos col·lectius convoquen una manifestació a Sol aquest dimecres per tal de defensar el dret a decidir i exigir la llibertat dels presos polítics, un cop coneguda la sentència.

EsquerraDiari.cat

dilluns 14 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Des de la Plataforma ’Madrileños por el derecho a decidir’, juntament amb altres organitzacions, havien convocat a mobilitzar-se en quant es conegués la sentència. La cita més important a Madrid serà el pròxim dimecres a la porta del Sol.

“L’única sentència justa és l’absolució”, afirmaven fa uns dies. I donaven la seva visió sobre les múltiples irregularitats que ha tingut aquest judici-farsa:

“Per més que el president del Tribunal, Marchena, hagi tractat de donar una imatge proporcionada en la seva manera de portar el judici, la parcialitat ha estat constant, negant proves a la defensa, a la qual s’interrompia en masses ocasions, així com altres irregularitats que han denunciat observadors internacionals als quals no se’ls ha volgut reconèixer aquest estatus”.

“Les acusacions han pretès demostrar l’existència de violència en el procés català, per tal de donar cobertura a una acusació de rebel·lió que sense violència, no és tal en el nostre ordenament jurídic. Però la prova més repetida pels testimonis de les forces de seguretat era les “cares d’odi” que veien en una població a punt de ser aporrejada”, asseguraven al comunicat.

Afirmaven també que “el règim vigent, impregnat cada vegada més d’elements reaccionaris a les seves estructures (vegeu sentències recents i declaracions judicials, o l’aplicació de lleis cada cop més repressives), i amb el cap d’estat al capdavant, sembla voler un escarment en defensa de la sacrosanta unitat de la pàtria i de l’ordre establert. Les recents detencions de 7 persones acusades de terrorisme, amb el seu consegüent aparell mediàtic, tenen tota l’aparença de ser una maniobra per a criminalitzar el procès català i justificar una sentència que podria ser greument condemnatòria cap a unes persones que porten camí de complir 2 anys a presó preventiva”.

Un cop coneguda la sentència, que condemna a penes de presó d’entre 9 a 13 anys als dirigents sobiranistes, s’han difós convocatòries per a manifestar-se a diferents punts de l’Estat.

“Entre 9 i 13 anys contra el dret a decidir, tota una operació per tal de mantenir el règim monàrquic lligat, contra l’organització i la mobilització”, assegurava per la seva part Lucia Nistal, referent dels referèndums universitaris contra la monarquia i portaveu de la CRT a Madrid. “La brutal sentència vol ser exemplaritzant perquè deixem de lluitar, així que sortirem encara amb més força! Volem decidir sobre les nostres vides i aquest règim no ens mantindrà súbdites. El dimecres a les 19.30 a la Porta del sol”.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?