×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Madrid: dones migrants i joves fan una acció de repudi al cartell racista de Vox a Sol

Un grup de dones treballadores i migrants, al costat de joves, fan un acte de repudi al cartell racista de Vox en el metro Sol de Madrid. Dos homes -presumptament integrants de la seguretat de Vox- que estaven allí "vigilant" el cartell, van començar a increpar i agredir a algunes de les manifestants i a telefonar a la policia que va identificar a diverses de les persones que participaven de l'acte de repudi.

EsquerraDiari.cat

dimecres 21 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Foto: ED

Portant cartells amb els lemes “Tancament dels CIES”, “Derogació de la Llei d’Estrangeria”, “N’hi ha prou de racisme institucional”, "N’hi ha prou de xenofòbia” i “Felip VI = 253.850 euros a l’any”, el grup de dones migrants, al costat de joves de Contracorrent, ha denunciat el caràcter reaccionari i profundament racista i xenòfob del cartell de Vox, però també la persistència del racisme institucional amb l’actual Govern.

Et pot interessar: VOX, diners públics i quiosquets antiavortistes

Durant l’acció de repudi, dos homes -presumptament integrants de la seguretat de Vox-, que estaven allí "vigilant" el càrtel, van començar a increpar i agredir a algunes de les manifestants i a telefonar a la policia. Posteriorment, diversos agents de la policia nacional van identificar a algunes de les persones que participaven del repudi, i fins i tot van voler confiscar material d’una periodista d’Esquerra Diari que era present per a documentar els fets.

Malgrat el que diu el discurs racista i xenòfob de Vox, l’única cosa certa és que els menors immigrants no acompanyats no reben cap emolument ni del Govern ni de les comunitats autònomes. Així ho ha manifestat l’Associació Marroquina per a la Integració d’Immigrants que ha qualificat d’autèntica faula el cartell electoral de Vox. I aquesta és la realitat i no altra.

Les úniques obligacions a la qual estan subjectes les institucions és a la labor de tutela, guarda i custòdia d’aquests menors sense familiars al país i a garantir-los un acolliment respectant els seus drets més elementals, quelcom que no sempre es realitza. Drets que estan garantits, almenys teòricament, a través dels tractats internacionals sobre el tracte a la infància signats per l’Estat espanyol. A la Comunitat de Madrid els centres més coneguts són el d’Hortaleza, en aquest va haver-hi fa temps un incident quan va caure un objecte explosiu al pati, i el de Casa de Camp.

La tremenda i basta manipulació de Vox consisteix a atribuir despeses generals i laborals de manteniment dels centres, com a ingressos directes als menors. Tenint en compte que entre aquestes despeses s’inclou també a molts menors de nacionalitat espanyola, atès que, de tots els menors residents en centres, el 71,1% són de nacionalitat espanyola, contra el 28,9% de menors immigrants, segons dades que maneja l’Associació Marroquina citada.

Però és que, a més, segons dades del Ministeri de l’Interior en la Comunitat de Madrid hi ha tan sols 356 menors no acompanyats, d’un total de 9 mil que hi havia el mes de desembre. És a dir, a penes el 3,95% de tots els menors immigrants estan residint en la Comunitat de Madrid.

La fiscalia, segons les últimes notícies, ha obert diligències per a comprovar si el cartell en qüestió podria suposar un delicte d’odi. Però, considerant el racisme institucional actualment existent, sembla difícil que les actuacions de la fiscalia vagin a arribar molt lluny.

L’autodenominat Govern “progressista” del PSOE i Unidas Podemos continua construint aquestes veritables presons per a migrants que són els CIE, no ha derogat la reaccionària Llei d’estrangeria, manté les deportacions “en calent” i ha fet de Canàries un nou camp de refugiats com passa a l’illa grega de Lesbos.

Com diu Lucía Nistal en declaracions a Esquerra Diari després de l’acció, "al discurs racista cal combatre’l. Un discurs que s’alimenta amb cada CIE que s’obre, amb la llei d’estrangeria i quan el Govern suposadament progressista mana a la policia a reprimir quan protestem contra Vox com a Vallecas".

Et pot interessar: No es pot combatre la dreta amb els mètodes de la burgesia


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó