×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Macron i Le Pen passen a la segona volta en les eleccions de França

Emmanuel Macron i Marine Le Pen disputaran la Presidència de França en la segona volta, com ja va succeir fa cinc anys, després d'aconseguir els dos primers llocs en la primera volta de les eleccions d'aquest diumenge, segons les projeccions.

EsquerraDiari.cat

diumenge 10 d’abril de 2022
Facebook Twitter

Macron hauria obtingut entre el 28,1 i el 29% dels vots, mentre que Le Pen hauria aconseguit entre un 23,3 i un 24,2%, segons les projeccions de quatre empreses demoscòpiques.

El candidat a la reelecció millora els resultats de fa cinc anys, quan en la primera volta va aconseguir el 24,01 dels sufragis, però també Le Pen aconseguiria millors resultats que en 2017, quan va tenir el 21,30%.

Els resultats marquen una lleugera millora de Macron respecte als últims sondejos, que també indiquen que l’actual president tornaria a imposar-se en la segona volta, que tindrà lloc el pròxim dia 24, però amb un avantatge inferior a la de 2017, quan gairebé va doblegar en vots a Le Pen.

Segons les projeccions, en tercer lloc ha quedat la candidatura de centre esquerra de Jean-Luc Mélenchon, que aconseguiria poc més del 20% dels vots, quelcom més que en 2017. En conèixer-se aquestes estimacions, Mélenchon ha dirigit un missatge als seus votants cap a la segona volta: “No heu de donar cap vot a Le Pen”, ha repetit diverses vegades.

El també ultradretà Éric Zemmour se situa quart d’aquesta primera volta amb un 7% dels vots. En conèixer-se aquestes primeres estimacions, Zemmour ha fet una crida cap els seus votants a fer costat a Le Pen en la segona volta.

La candidata de la dreta tradicional, Valérie Pécresse, ha fet el pitjor resultat de la història del seu partit i, mentre algunes estimacions la situen per sobre del 5%, que garanteix que l’Estat financi la seva campanya, d’altres la deixen lleugerament per sota. Una cosa similar ocorre a l’ecologista Yannick Jadot, que ronda també el 5% dels vots en les primeres estimacions. Aquest candidat també ha incitat als seus votants a “assumir la seva responsabilitat” i perquè en la segona volta “s’oposin a l’extrema dreta". Similar posició ha adoptat el candidat comunista, Fabien Roussel, qui ha demanat “a tots els francesos que utilitzin l’única papereta a la nostra disposició” per derrotar a Le Pen. És a dir, la de Macron.

Els dos candidats de l’extrema esquerra, Philippe Poutou de l’NPA i Nathalie Arthaud de LO, es quedarien per sota de l’1%.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah