×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Macron i Le Pen passen a la segona volta en les eleccions de França

Emmanuel Macron i Marine Le Pen disputaran la Presidència de França en la segona volta, com ja va succeir fa cinc anys, després d'aconseguir els dos primers llocs en la primera volta de les eleccions d'aquest diumenge, segons les projeccions.

EsquerraDiari.cat

diumenge 10 d’abril de 2022
Facebook Twitter

Macron hauria obtingut entre el 28,1 i el 29% dels vots, mentre que Le Pen hauria aconseguit entre un 23,3 i un 24,2%, segons les projeccions de quatre empreses demoscòpiques.

El candidat a la reelecció millora els resultats de fa cinc anys, quan en la primera volta va aconseguir el 24,01 dels sufragis, però també Le Pen aconseguiria millors resultats que en 2017, quan va tenir el 21,30%.

Els resultats marquen una lleugera millora de Macron respecte als últims sondejos, que també indiquen que l’actual president tornaria a imposar-se en la segona volta, que tindrà lloc el pròxim dia 24, però amb un avantatge inferior a la de 2017, quan gairebé va doblegar en vots a Le Pen.

Segons les projeccions, en tercer lloc ha quedat la candidatura de centre esquerra de Jean-Luc Mélenchon, que aconseguiria poc més del 20% dels vots, quelcom més que en 2017. En conèixer-se aquestes estimacions, Mélenchon ha dirigit un missatge als seus votants cap a la segona volta: “No heu de donar cap vot a Le Pen”, ha repetit diverses vegades.

El també ultradretà Éric Zemmour se situa quart d’aquesta primera volta amb un 7% dels vots. En conèixer-se aquestes primeres estimacions, Zemmour ha fet una crida cap els seus votants a fer costat a Le Pen en la segona volta.

La candidata de la dreta tradicional, Valérie Pécresse, ha fet el pitjor resultat de la història del seu partit i, mentre algunes estimacions la situen per sobre del 5%, que garanteix que l’Estat financi la seva campanya, d’altres la deixen lleugerament per sota. Una cosa similar ocorre a l’ecologista Yannick Jadot, que ronda també el 5% dels vots en les primeres estimacions. Aquest candidat també ha incitat als seus votants a “assumir la seva responsabilitat” i perquè en la segona volta “s’oposin a l’extrema dreta". Similar posició ha adoptat el candidat comunista, Fabien Roussel, qui ha demanat “a tots els francesos que utilitzin l’única papereta a la nostra disposició” per derrotar a Le Pen. És a dir, la de Macron.

Els dos candidats de l’extrema esquerra, Philippe Poutou de l’NPA i Nathalie Arthaud de LO, es quedarien per sota de l’1%.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques